Suklaamousse ja vadelmamelba

Suklaamousse ja vadelmamelba

60+ min
Suussasulava suklaamousse ja vadelmamelba yhdessä ovat täydellisesti juhliin sopiva jälkiruoka. Vaahdotettu kerma antaa mousselle ihanan kuohkeuden.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaamousse-ja-vadelmamelba/

Tee näin:

Suklaamousse
  • Pese lime huolella ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Hienonna 200 g suklaata veitsellä ja nosta tilavaan kulhoon. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn.
  • Mittaa maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja lisää raastettu limenkuori. Kiehauta ja siivilöi maito suklaan päälle. Sekoita kauhalla tasaiseksi massaksi ja lisää puolikkaan limen mehu.
  • Vaahdota kerma sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita ensin pieni määrä kermavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdosta hellästi sekoittaen, ettei ilmavuus katoa. Sekoita tasaiseksi.
  • Lusikoi jälkiruokakulhot puolilleen vaahtoa. Halutessasi, lusikoi loput vaahdot pursottimeen ja pursota annoksiin kaunis pinta. Laita vaahdot jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahdot säilyvät jääkaapissa hyvin myös yön yli.
Vadelmamelba
  • Valmista vadelmamelba. Mittaa vadelmat ja sokeri korkeaan astiaan. Säästä muutama vadelma viimeistelyyn. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  • Vuole lopusta suklaasta lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Tarjoa suklaavaahto tuoreiden vadelmien, melban ja suklaarouheen kera.
Valmis!

Ainekset

Limetti
1
Tummaa suklaa
250 g
1 dl
Sokeria
¾ dl
Limetin mehu
1
6 dl
Vadelma (200 g)
2 dl
Sokeria
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Puolukkavaahto
60+ min
Puolukkavaahto
(14)