Cookiemousse

Cookiemousse

Suklainen cookiemousse syntyy käden käänteessä ja on herkullinen tarjottava jälkiruokapöytään.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan cookiemousse vatkaamalla kerma kovaksi vaahdoksi.
  • Paloittele maitosuklaa ja sulata palasia vesihauteessa tai mikrossa, kunnes suklaa pehmenee. Sekoita lämmintä suklaata niin kauan, että se on täysin sulaa. Varo polttamasta suklaata.
  • Laita keltuaiset kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää suklaa keltuaisten joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kerma joukkoon vähitellen.
  • Murskaa tumma suklaa ja pähkinät. Kääntele murska varovasti moussen joukkoon.
  • Annostele mousse pieniin laseihin tai kuppeihin. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. Koristele valmis cookiemousse suklaahippusilla ja mintun lehdillä ennen tarjoilua
Valmis!

Ainekset

2 dl
Maitosuklaata
100 g
Munankeltuaista
2
Tummaa suklaa
50 g
Hasselpähkinöitä tai paahdettuja auringonkukansiemeniä
½ dl