Cookiemousse

Cookiemousse

Arvioi

(1)

Suklainen keksimousse syntyy käden käänteessä ja on herkullinen tarjottava jälkiruokapöytään.

Ainekset

Annokset
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dl hasselpähkinöitä tai paahdettuja auringonkukansiemeniä

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Paloittele maitosuklaa ja sulata palasia vesihauteessa tai mikrossa, kunnes suklaa pehmenee. Sekoita lämmintä suklaata niin kauan, että se on täysin sulaa. Varo polttamasta suklaata. Laita keltuaiset kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää suklaa ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kerma joukkoon vähitellen. Murskaa tumma suklaa ja pähkinät. Kääntele murska varovasti moussen joukkoon. Annostele mousse pieniin laseihin tai kuppeihin. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. Koristele suklaahippusilla ja mintun lehdillä.