Churrot suklaakastikkeella ja kermavaahtotähdillä
Tee näin:
Churrot
Kermavaahtotähdet
Suklaakastike
Huomio
Churrot voivat olla suoria, renkaiksi kierrettyjä tai jopa sydämen muotoisia. Pursottimen suutin antaa churroille kauniin muodon ja tekee niistä myös erittäin sopivia paistettavaksi. Suuttimen tähtimuoto tekee churron pintaan harjanteita, jotka tekevät paistettavasta pinta-alasta suuremman, mikä taas mahdollistaa churrolle ominaisen rapean pinnan. Jos kokeilet muotoilla erilaisia churroja tai vaihtelet pursottimen suutinta, muista pitää se mahdollisimman suurena (väh. nro 8), jotta churrojen rapea pinta onnistuu.
Churrot Q&A
Churrot ovat espanjalainen jälkiruokaklassikko, jotka ovat helpot valmistaa sekä tarjoilevat herkullisen vaihtoehdon esimerkiksi perinteisille vappumunkeille. Churrojen valmistus on kuitenkin herättänyt muutamia kysymyksiä, jotka olemme koonneet yhteen. Lue kysymykset ja vastaukset alta.
Ainekset
Churrot
Vettä
|
2½ dl |
---|---|
25 g | |
Suolaa
|
½ tl |
Vehnäjauhoa
|
2½ dl |
Kananmunia
|
3 |
Paistaminen
Rypsiöljyä
|
1 l |
---|
Kermavaahtotähdet
2 dl |
suklaakastike
2 dl | |
Tumma suklaa
|
150 g |
Lisää herkullisia ideoita
Churrot - herkullinen espanjalainen herkku
Vaikka churroista on tullut monien suosikkeja ympäri maailmaa, ne ovat olleet espanjalaisen kulttuurin suosikkiaamiainen jo vuosikymmeniä. Herkullisen kultainen paistettu taikina valmistetaan choux-taikinasta, joka tunnetaan myös ranskalaisista ruokalajeista, kuten profiteroleista ja éclaireista. Espanjassa ja Amerikassa churroja nautitaan yleensä suklaakastikkeeseen, kuumaan kaakaoon, café con lecheen tai dulce de lecheen dipattuna.
Tässä reseptissä churrot tarjoillaan kotitekoisen suklaakastikkeen sekä kylmein kermavaahdotähtien kanssa. Koostumusten ja lämpötilojen erot tekevät herkullisten churrojen syömisestä myös hauskaa.
Ulkopuolelta rapea ja sisältä pehmeä
Churroissa on molempien maailmojen parhaat puolet - kultainen, rapea ulkopinta ja ilmava, kuohkea sisus. Kuoressa on kaunis rapea rakenne, joka tekee vielä yllättävämmäksi sen, miten kevyt ja pehmeä churro on sisältä. Ei ole yllätys, miksi monet ovat nauttineet churroista ja suklaasta monissa eri tilaisuuksissa, sillä ne ovat todella ihastuttavaa lohturuokaa, sekä toimiva jälkiruoka. Kylmien kermavaahtotähtien lisäämisen reseptiin tuo mukaan kermaisen ja kylmän elementin, lämpimän suklaakastikkeen rinnalle.
Lämmin suklaakastike churroille
Churrot maistuvat sellaisenaan oikeastaan vain taikinalta. Siksi kylkeen kannattaa valmistaa herkullinen suklaakastike. Kuohukerma antaa kastikkeelle kiiltävän pinnan ja samettisen koostumuksen, joka sopii täydellisesti dippaamiseen. Kerma myös estää runsasta suklaakastiketta jähmettymästä tai kovettumasta.
Kokeile suolaista versiota
Makeat churrot suklaakastikkeessa ovat hyvin suosittuja, mutta suolaiset churrot ovat yhtä herkullisia ja sopivat suolaisen nälkään. Ne sopivat erinomaisesti välipalaksi, alkupalaksi tai osaksi isompaa tapas-ateriaa, jossa on muita espanjalaisia klassikoita, kuten kylmää gazpachokeittoa.
Churro-taikinassa ei ole makeita ainesosia, voit siis valmistaa ne aivan samalla tavalla ja vain vaihtaa dippikastikkeen. Churro maistuu herkulliselta valkosipulilla tai chilillä maustetun kotitekoisen majoneesin kanssa. Vaihtoehtoisesti tomaateista, valkosipulista ja runsaasta paprikapippurista valmistettu kaunis punainen Romanescon kaltainen churro-dippikastike sopii myös hyvin suolaisen churron kanssa.
Voit myös maustaa suolaiset churrot itse. Tämä onnistuu esimerkiksi lisäämällä taikinaan valkosipulijauhetta, hienonnettua salottisipulia ja pieniä paloja paistettua chorizoa. Voit myös kokeilla juustoisia churroja rikastamalla taikinaa juustoilla, kuten suolaisella parmesaanilla tai espanjalaisella suosikkijuustolla Manchegolla, ja raikastaa tätä täyteläistä versiota lisäämällä tuoreita kauden yrttejä, kuten timjamia, ruohosipulia ja persiljaa. Tarjoile suolaisten churrojen kanssa ohuiksi viipaloitua iberialaista kinkkua.
Jos haluat jatkaa makeaa teemaa, sekoita ne kanelin ja sokerin seokseen heti paistamisen jälkeen. Makean ja mausteisen kanelisokerin käyttö churroissa on klassikko, ja ne ovat edelleen herkullisia suklaakastikkeeseen kastettuina.