Cassis-rahkahyytelökakku

Cassis-rahkahyytelökakku

2 tuntia 25 minuuttia
Cassis-rahkahyytelökakkua voit muokata makusi mukaisilla marjoilla. Kokeile reseptiä vaikkapa mustaherukoilla, vadelmilla tai mustikoilla!
https://www.arla.fi/reseptit/cassis-rahkahyytelokakku/

Tee näin:

  • Valmista rahkahyytelökakku hienontamalla ensin ruiskeksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala ja painele pohjataikina paperin päälle.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään runsaaseen veteen ja vaahdota sillä aikaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kerman joukkoon maitorahka ja sokerit.
  • Valuta sulaneista marjoista mehu kattilaan ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne mehun joukkoon.
  • Lisää marjat ja jäähtynyt liivateseos kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
  • Peitä hyytelökakku muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoan reunoilta veistä apuna käyttäen ja avaa irtopohjavuoan rengas.
  • Viimeistele kakku koristelemalla se tuoreilla marjoilla tai kermavaahdolla ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Rukiisia Digestive-keksejä
200 g
100 g
Täyte
3 dl
250 g
Pakastemarjoja tai tuoreita herukoita
300 g
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Liivatelehtiä
6
Lisää herkullisia ideoita
Rahkakakku
1 tunti 50 minuuttia
Rahkakakku
(5)
Rahkatorttu
1 tunti
Rahkatorttu
(19)
Mangorahkakakku
2 tuntia
Mangorahkakakku
(3)