Cassis-rahkahyytelökakku

Cassis-rahkahyytelökakku

Arvioi

(0)

Cassis-rahkahyytelökakkua voit muokata makusi mukaisilla marjoilla. Kokeile reseptiä vaikkapa mustaherukoilla, vadelmilla tai mustikoilla!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 20 annosta

Täyte

  • 3 dl Arla kuohukermaa
  • 250 g Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • 300 g pakastemarjoja tai tuoreita herukoita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna ruiskeksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala ja painele pohjataikina paperin päälle. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään runsaaseen veteen ja vaahdota sillä aikaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon maitorahka ja sokerit. Valuta sulaneista marjoista mehu kattilaan ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne mehun joukkoon. Lisää marjat ja jäähtynyt liivateseos kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä hyytelökakku muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota kakku vuoan reunoilta veistä apuna käyttäen ja avaa irtopohjavuoan rengas. Viimeistele kakku koristelemalla se tuoreilla marjoilla tai kermavaahdolla ennen tarjoilua.