Pakastettujen jälkiruokien esillelaitto voi joskus olla hieman hankalaa. Kun haluat poistaa jälkiruoan muotin, voit kastaa peltisen leivän nopeasti lämpimään veteen, mikä helpottaa prosessia. Myös veitsen kuljettaminen pellin reunaa pitkin on hyvä temppu. Käännä appelsiini- ja tummasuklaa-semifreddo leikkuulaudalle, aseta lautanen päälle ja käännä molemmat, jotta saat jäätelöjälkiruoan lautaselle - näin italialainen jälkiruoka on oikein päin ja valmis koristeltavaksi suklaasirpaleilla ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.
Maistuisiko jäätelö suoraan Italiasta? Appelsiini-suklaa semifreddo on aika lähellä sitä. Lue lisää alta!
Sokeria
|
150 g |
---|---|
Kananmunan keltuaisia
|
4 |
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
|
500 g |
Munanvalkuaista
|
3 |
2½ dl | |
Appelsiinin raastettua kuorta
|
2 rkl |
Tumma suklaa
|
75 g |
Manteleita
|
100 g |
Marenkeja
|
50 g |
Tumma suklaa
|
|
---|---|
Sitruunamelissan lehtiä
|
Tämän italialaisen jälkiruoan nimi tarkoittaa "puoliksi pakastettua" tai "puoliksi kylmää", ja se kuuluu samaan kategoriaan kuin ilmava ranskalainen parfait. Munanvalkuaisista valmistettu semifreddo on rakenteeltaan kuin pakastemousse, mutta se on rakenteeltaan vielä kevyempää, ja tämän pehmeän kermaisen, suklaalla ja appelsiinilla maustetun pakastetun jälkiruoan nauttiminen on yksinkertaisesti uskomatonta.
Jos etsit lisää herkullisia jälkiruokareseptejä, suosittelemme tutustumaan klassiseen italialaiseen jälkiruokaan pannacottaan, inkiväärillä maustettuun omenakastikejälkiruokaan sitruunakermalla ja herkkään marenkijälkiruokaan, pavlovaan, tuoreiden marjojen kera.
Vaikka italialaista klassikkoa voidaan maustaa lukemattomilla eri tavoilla, et voi mennä vikaan klassisen yhdistelmän, kuten appelsiinin ja suklaan, kanssa. Appelsiininkuoren sitruksinen, kirpeä maku täydentää erittäin hyvinjäätelön mietoa makua sekä tumman suklaan intensiivistä, katkeransuloista makua. Suklaa ja appelsiini semifreddo -jälkiruokamme kunnioittaa kauniisti tätä ikonista yhdistelmää säilyttäen samalla tälle italialaiselle pakastetulle jälkiruoalle ominaisen ihanan rakenteen.
Kun rahkaa käytetään semifreddon jälkiruokareseptissä, saadaan pehmeä, kermainen rakenne ja samettinen suutuntuma. Maitotuotteella on hyvin mieto, vaatimaton maku, mutta se tuo ihastuttavaa raikkautta munankeltuaisista ja kermasta valmistettuun täyteläiseen jäätelöpohjaan. Näin ollen lopputulos on ylenpalttinen, mutta ei raskas pakastettu jälkiruoka, joka sulaa kielellesi ja pursuaa appelsiininkuoren ja tumman suklaan makua.
Jälkiruoka on täydellinen, kun siinä on sekä pehmeitä että rapeita elementtejä, ja tässä semifreddossa on kaikkea sitä. Rapeat marenkipalat ja mantelit ovat herkullinen lisä tähän pehmeään ja kermaiseen jälkiruokaan. Vaikka ne näyttävät koristeellisilta päällä, ne myös lisäävät jälkiruoan sisälle piilotettua yllättävää rapeutta herkullisissa kerroksissa, jotka rikkovat sen samettisen rakenteen ihastuttavalla tavalla.
Semifreddo-reseptejä on hauska kokeilla, sillä jäätelöjälkiruokaa voi maustaa monin eri tavoin. Voit siis tehdä semifreddo-reseptistämme omanlaisesi käyttämällä suosikkisuklaata ja -hedelmiäsi. Kokeile lisätä appelsiiniseokseen sitruunankuorta ja suklaaseokseen erilaisia suklaalajikkeita. Voit myös lisätä pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa joko manteli- ja marenkikerroksen joukkoon tai joko suklaa- tai appelsiiniseoksen sisään.
Voit myös sekoittaa rapeita elementtejä käyttämällä keksejä, keksejä ja pähkinöitä manteleiden ja marengin lisäksi tai sijaan. Voit jopa tehdä italialaisesta klassikkoruoasta kausittaisen version yhdistelemällä juhlapyhien suosikkeja, kuten inkiväärillä maustettuja keksejä, appelsiininkuorta, hienonnettuja manteleita ja minttusuklaata.