Appelsiini-suklaa semifreddo

Appelsiini-suklaa semifreddo

Jäätelöjälkiruoat ovatr yleensä kaikkien suosiossa, eikä tämä appelsiini-suklaa semifreddo oli poikkeus! Tätä jälkiruokaa on ilo syödä!
https://www.arla.fi/reseptit/appelsiini-suklaa-semifreddo/

Tee näin:

Appelsiini-suklaa semifreddo
  • Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset kevyeksi ja kuohkeaksi ja sekoita joukkoon rahka.
  • Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi.
  • Vatkaa sitten kuohukerma kevyeksi vaahdoksi.
  • Sekoita ensin kermavaahto rahkaseokseen ja sitten vähitellen munanvalkuaisvaahto.
  • Jaa seos kahteen erään ja lisää appelsiininkuori yhteen ja hienonnettu tumma suklaa toiseen erään.
  • Levitä puolet manteleista vuoan pohjalle (n. 10x30 cm) ja kaada päälle jäätelöseos appelsiininkuorineen.
  • Ripottele appelsiinijäätelöseokseen marenkipaloja ja kaada päälle jäätelöseos, jossa on tummaa suklaata.
  • Ripottele loput mantelit suklaajäätelöseoksen päälle ja painele ne kevyesti pintaan.
  • Peitä jälkiruoka ja siirrä se pakastimeen.
  • Jätä se sinne vähintään 4 tunniksi.
  • Siirrä jälkiruoka jääkaappiin 1 tunti ennen tarjoilua.
  • Käännä jälkiruoka tarjottimelle ja koristele se karkeasti pilkotulla suklaalla ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.
Valmis!
Vinkki

Pakastettujen jälkiruokien esillelaitto voi joskus olla hieman hankalaa. Kun haluat poistaa jälkiruoan muotin, voit kastaa peltisen leivän nopeasti lämpimään veteen, mikä helpottaa prosessia. Myös veitsen kuljettaminen pellin reunaa pitkin on hyvä temppu. Käännä appelsiini- ja tummasuklaa-semifreddo leikkuulaudalle, aseta lautanen päälle ja käännä molemmat, jotta saat jäätelöjälkiruoan lautaselle - näin italialainen jälkiruoka on oikein päin ja valmis koristeltavaksi suklaasirpaleilla ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

Appelsiini-suklaa semifreddo Q&A

Maistuisiko jäätelö suoraan Italiasta? Appelsiini-suklaa semifreddo on aika lähellä sitä. Lue lisää alta!

Mikä on semifreddo?
Semifreddo on Italiasta peräisin olevan jäädytetyn jälkiruoan nimi. Nimi tarkoittaa "puoliksi pakastettua" tai "puoliksi kylmää", ja se viittaa siihen, että sitä sulatetaan jonkin aikaa sen sijaan, että se tarjoiltaisiin suoraan pakastimesta. Valmistusaineidensa ja valmistuksen aikana tapahtuvan ilmavuuden ansiosta italialainen jälkiruoka on rakenteeltaan pehmeä, kermainen ja ilmava, kuten mousse, vaikka se onkin jäädytetty jäätelön tai ranskalaisen parfaitin tapaan.
Miten semifreddoa tehdään?
Semifreddo on kermaisen rakenteensa ja herkullisten makujensa ansiosta loistava jäädytetty jälkiruoka, jota voi tarjota ympäri vuoden. Aloita valmistamalla jäätelöpohja, jaa se kahteen osaan ja mausta molemmat erät appelsiininkuorella ja suklaalla. Kerrosta ne sitten paloitelluilla makaroneilla ja marenginpaloilla, ennen kuin pakastat jälkiruokaa vähintään neljä tuntia. Jotta jälkiruoka olisi nimensä veroinen eli puoliksi pakastettu, muista sulattaa se tunnin ajan jääkaapissa ennen kuin koristelet sen suklaalla ja sitruunamelissan lehdillä ja tarjoilet.
Kuinka kauan semifreddo säilyy pakastimessa?
Pakastimessa kotitekoinen semifreddo säilyy kelmuun käärittynä ja ilmatiiviissä astiassa säilytettynä jopa 1 kuukausi. Mitä lähempänä valmistusta sitä nautit, sitä sileämpää ja kevyempää siitä tulee. Ajan myötä koostumus muuttuu luonnollisesti kovemmaksi ja jäisemmäksi. Muista sulattaa pakastettua jälkiruokaa 1 tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Poista kelmu ennen sulattamista, jotta sen pintaan ei jää jälkiä.
Mitä eroa on semifreddon ja jäätelön välillä?
Suurin ero semifreddojäätelön ja klassisen jäätelön välillä on niiden koostumuksessa ja valmistustavassa. Kuten ranskalaisessa parfaitissa, tässä italialaisessa semifreddo-reseptissä käytetty kerma vatkataan ennen kuin se sekoitetaan varovasti muiden ainesosien kanssa. Näin ei ole perinteisissä jäätelöresepteissä, joissa pohja myös keitetään ennen pakastamista. Pohjaa ei kypsennetä myöskään edellä mainittujen ranskalaisten ja italialaisten klassikkojäätelöreseptien kaltaisissa jäätelöresepteissä, joissa jäätelöä ei kypsennetä. Näiden erojen vuoksi nämä jäätelötyypit ovat kevyempiä ja ilmavampia kuin vanhanaikaiset jäätelöt. Se, kumpi voittaa semifreddo vs. jäätelö -väittelyn, riippuu sinusta!

Ainekset

Appelsiini-suklaa semifreddo
Sokeria
150 g
Kananmunan keltuaisia
4
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
500 g
Munanvalkuaista
3
2½ dl
Appelsiinin raastettua kuorta
2 rkl
Tumma suklaa
75 g
Manteleita
100 g
Marenkeja
50 g
Koristeluun
Tumma suklaa
Sitruunamelissan lehtiä
Lisää herkullisia ideoita
Semifreddo
4 tuntia 15 minuuttia
Semifreddo
(9)

Appelsiini-suklaa semifreddo on herkullinen tuulahdus suoraan Italiasta

Tämän italialaisen jälkiruoan nimi tarkoittaa "puoliksi pakastettua" tai "puoliksi kylmää", ja se kuuluu samaan kategoriaan kuin ilmava ranskalainen parfait. Munanvalkuaisista valmistettu semifreddo on rakenteeltaan kuin pakastemousse, mutta se on rakenteeltaan vielä kevyempää, ja tämän pehmeän kermaisen, suklaalla ja appelsiinilla maustetun pakastetun jälkiruoan nauttiminen on yksinkertaisesti uskomatonta.

Jos etsit lisää herkullisia jälkiruokareseptejä, suosittelemme tutustumaan klassiseen italialaiseen jälkiruokaan pannacottaan, inkiväärillä maustettuun omenakastikejälkiruokaan sitruunakermalla ja herkkään marenkijälkiruokaan, pavlovaan, tuoreiden marjojen kera.

Italialainen jälkiruoka, jossa on herkkiä makuja

Vaikka italialaista klassikkoa voidaan maustaa lukemattomilla eri tavoilla, et voi mennä vikaan klassisen yhdistelmän, kuten appelsiinin ja suklaan, kanssa. Appelsiininkuoren sitruksinen, kirpeä maku täydentää erittäin hyvinjäätelön mietoa makua sekä tumman suklaan intensiivistä, katkeransuloista makua. Suklaa ja appelsiini semifreddo -jälkiruokamme kunnioittaa kauniisti tätä ikonista yhdistelmää säilyttäen samalla tälle italialaiselle pakastetulle jälkiruoalle ominaisen ihanan rakenteen.

Rahkasta tehty samettinen ja mieto semifreddo

Kun rahkaa käytetään semifreddon jälkiruokareseptissä, saadaan pehmeä, kermainen rakenne ja samettinen suutuntuma. Maitotuotteella on hyvin mieto, vaatimaton maku, mutta se tuo ihastuttavaa raikkautta munankeltuaisista ja kermasta valmistettuun täyteläiseen jäätelöpohjaan. Näin ollen lopputulos on ylenpalttinen, mutta ei raskas pakastettu jälkiruoka, joka sulaa kielellesi ja pursuaa appelsiininkuoren ja tumman suklaan makua.

Manteleiden ja marenkien herkullinen rapeus

Jälkiruoka on täydellinen, kun siinä on sekä pehmeitä että rapeita elementtejä, ja tässä semifreddossa on kaikkea sitä. Rapeat marenkipalat ja mantelit ovat herkullinen lisä tähän pehmeään ja kermaiseen jälkiruokaan. Vaikka ne näyttävät koristeellisilta päällä, ne myös lisäävät jälkiruoan sisälle piilotettua yllättävää rapeutta herkullisissa kerroksissa, jotka rikkovat sen samettisen rakenteen ihastuttavalla tavalla.

Tee siitä oma

Semifreddo-reseptejä on hauska kokeilla, sillä jäätelöjälkiruokaa voi maustaa monin eri tavoin. Voit siis tehdä semifreddo-reseptistämme omanlaisesi käyttämällä suosikkisuklaata ja -hedelmiäsi. Kokeile lisätä appelsiiniseokseen sitruunankuorta ja suklaaseokseen erilaisia suklaalajikkeita. Voit myös lisätä pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa joko manteli- ja marenkikerroksen joukkoon tai joko suklaa- tai appelsiiniseoksen sisään.

Voit myös sekoittaa rapeita elementtejä käyttämällä keksejä, keksejä ja pähkinöitä manteleiden ja marengin lisäksi tai sijaan. Voit jopa tehdä italialaisesta klassikkoruoasta kausittaisen version yhdistelemällä juhlapyhien suosikkeja, kuten inkiväärillä maustettuja keksejä, appelsiininkuorta, hienonnettuja manteleita ja minttusuklaata.