Puolukkasemifreddo

Puolukkasemifreddo

Raikas puolukkasemifreddo eli puolukkajäädyke saa makuparikseen lämpimän kinuskikastikkeen. Kokeile puolukkasemifreddoa jälkiruuaksi!
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkasemifreddo/

Tee näin:

  • Vatkaa keskenään kulhossa kanamunan keltuaiset, tomusokeri, puolukkasurvos ja gini. Vatkaa kerma toisessa kulhossa ja sekoita puolukkaseoksen joukkoon.
  • Kaada seos pyöreään muottiin tai irtopohjavuokaan. Laita puolukkasemifreddo pakastimeen jäätymään noin 4–5 tunniksi.
  • Valmista kinuskikastike.
  • Vatkaa kerma, maito, sokeri ja siirappi kattilassa. Anna kastikkeen kiehua noin 10–15 minuuttia ilman kantta, kunnes kinuskikastike paksunee.
  • Ota puolukkasemifreddo pakkasesta ja kasta muotti nopeasti lämpimään veteen. Kumoa puolukkajäädyke ylösalaisin tarjoilulautaselle.
  • Laita se jääkaappiin 30 minuutiksi ennen tarjoilua.
  • Kaada hiukan kinuskikastiketta jäädykkeen päälle ja laita loput kastikkeesta kulhoon tarjoiltavaksi.
  • Koristele valmis puolukkasemifreddo kokonaisilla puolukoilla.
Valmis!

Ainekset

Kananmunan keltuaisia
4
Tomusokeria
1 dl
Puolukkahilloa
1½ dl
Giniä
n. 1 rkl
4 dl
Kinuskikastike
2 dl
1 dl
Hienosokeria
1 dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Lisää herkullisia ideoita