Appelsiini-chilikana

Appelsiini-chilikana

Appelsiini-chilikana vie sinut syvälle aasialaisen makumaailman uumeniin. Herkullinen appelsiini-chilikana sopii esim. illalliseksi. Testaa reseptiä!

Tee näin:

Appelsiini-chilikana
  • Aloita valmistamaan appelsiini-chilikana tekemällä marinadi. Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista mehu. Viipaloi toinen appelsiini ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita appelsiinin raastettu kuori, appelsiinimehu, valkosipuli, hunaja, korianteri, juustokumina ja chilijauhe kulhossa.
  • Laita kanankoivet appelsiinimarinadiin ja anna olla jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan.
  • Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Aseta kanankoivet uuninkestävään astiaan ja kaada marinadi koipien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa appelsiiniviipaleet kanankoipien päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kanankoivet ovat kypsentyneet.
  • Ota kanankoivet uunista ja kaada paistoliemi kattilaan. Lisää kattilaan voi. Keitä ja anna kiehua samalla sekoittaen noin 5 minuutin ajan.
Riisi ja tarjoilu
  • Kypsennä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Paahda pähkinät kullanruskeiksi voissa paistinpannulla. Paloittele aprikoosit.
  • Sekoita pähkinät ja aprikoosit riisin joukkoon haarukalla.
  • Tarjoile appelsiini-chilikana riisin ja kastikkeen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Appelsiinia
2
Valkosipulinkynttä
2
Hunajaa
¾ dl
Jauhettua korianteria
2 tl
Jauhettua jeeraa
1 tl
Chilijauhetta
½ tl
Kanankoipia
8
75 g
Suolaa ja mustapippuria
Pähkinäinen riisi
Basmatiriisiä
3 dl
Pähkinäsekoitusta (esim. pistaasipähkinöitä, pinjansiemeniä tai manteleita)
1 dl
2 rkl
Kuivattu aprikoosi
1 dl
Lisää herkullisia ideoita