Työsuhde-edut

Työsuhde-edut

Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvoiva työntekijä jaksaa niin töissä kuin työpäivän jälkeen. Tarjoamme henkilöstömme työkaluja tukemaan omaa hyvinvointia ja jaksamista.

Arlalle myönnettiin vuonna 2021 Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti tunnustukseksi hyvin toteutetusta liikuntaohjelmasta

Sipoon toimitiloista löytyy uima-allas, saunat ja kuntosali. Tuemme myös henkilöstöryhmien omia kiinnostuksen kohteita. Viikkoittainen salibandyvuoro kokoaa työkaverit eri puolilta organisaatiota yhteen. Kalakerholla on niin ikään pitkät perinteen. Smartum-etu mahdollistaa yksilölliset kiinnotuksen kohteet niin liikunnan, hieronnan kuin kulttuurin saralla.

Työterveyden kumppanimme on Mehiläinen

Kattavien työterveyspalvelujen ja sairaanhoidon lisäksi panostamme ennaltaehkäisevään työkykyä ja hyvinvointia edistävään toimintaan. 

Työergonomia ja työturvallisuus ovat keskeisessä asemassa arjen johtamisessa. Työturvallisuudesta huolehtiminen on isoja ja pieniä päivittäisiä tekoja. Panostamme turvallisuuslähtöisen toimintakulttuuriin koko työyhteisön voimin.

Hyvinvointi ja terveys

Palkitseminen

Noudatamme palkkauksen osalta työehtosopimusten määräyksiä ja palkkausjärjelmiä. Seuraamme myös alan palkkakehitystä voidaksemme tarjota kilpailukykyisen palkan henkilöstöllemme.

Palkitsemisjärjestelemämme perustuu yhteisiin tavoitteisiin ja palkitsemme henkilöstöä vuosittain tavoitteiden saavuttamisesta. Toimitusketjussa palkitsemme työntekijöitämme myös kuukausittain aloitteellisuudesta osana jatkuvan parantamisen käytäntöjä.

Vuonna 2021 myönsimme koko henkilöstölle ylimääräisen 150 euron liikunta- ja kulttuuriedun sitoutuneesta toiminnata koronapandemian aikana. 

Kiittäminen, palautteen antaminen ja toisen tekemän työn arvostaminen on osa arjen palkitsemiskäytäntöjä.

Palkitseminen

Ura­mahdollisuudet, kouluttautu­minen ja kehittyminen

Kannustamme henkilöstöämme kehittymään ja kasvattamaan osaamistaan. Ymmärrys liiketoiminnastamme ja toimialasta sekä vastuun ottaminen mahdollistaa oman ammattillisen kasvun. Arla tajoaa myös mahdollisuuksia työskentelyyn Suomen ulkopuolella.

Ura*mahdollisuudet, kouluttautu*minen ja kehittyminen

Henkilöstöravintola

Sipoossa toimii oma henkilöstöravintola 'Inspis', jonne Pekka, Johanna ja Ari toivottavat henkilöstömme tervetulleeksi maukkaiden lounaiden ja hyvän seuran pariin. Omia toiveita voi esittää lounaslistan suhteen ja olemme yhdessä toteuttaneet erilaisia tempauksia kuten jo perinteiset kisastudiot eri urheilutapahtumien aikana. Subventoimme lounasta, joten maksat kulloinkin vain verottajan määrittelemän lounasedun verran.


Henkilöstöravintola

Yrityskulttuuri

Menestyksemme nojaa vahvaan yrityskultuuriin ja yhdessä tekemiseen. Meillä jokaisella on oma tärkeä roolimme yrityksen menestyksen rakentamisessa. Meitä yhdistää can-do -ajattelutapa, intohimoinen suhtautuminen ruokaan sekä halu olla elintarviketeollisuuden suunnannäyttäjä. Vastuullisuus ja kestävä kehitys korostuu kaikessa tekemisessämme. 

Yrityskulttuuri