Meidän reseptimme kaltaisella voikreemillä maukkaan ja nopean kuorrutteen tekeminen on helppoa. Aloita lukemalla vastauksemme joihinkin tätä rakastettua kuorrutetta koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin, kuten miten varmistaa täydellinen maku ja rakenne, ja miten voikreemiä säilytetään.
Parhaassa voikreemissä on makea ja täyteläinen maku, joka täydentää hyvin monien erilaisten kakkujen ja kuppikakkujen makuprofiilia. Kermavaahtokuorrutteessa on kermainen, samettinen koostumus, jonka ansiosta se sopii täydellisesti pursotettavaksi. Meidän vaniljanmakuinen voikreemikuorrutteemme ei ole erilainen, sillä sekin on paksua ja kuohkeaa olematta kuitenkaan tiivistä, ja sen hienovaraisten kukkaisten vivahteiden ja monitahoisen, täyteläisen makeuden ansiosta haluat tehdä sitä yhä uudelleen ja uudelleen.
Jos tämän herkullisen vaniljanmakuisen voikreemin tutkiminen on saanut sinut uteliaaksi kotitekoisesta kuorrutteesta yleensä, suosittelemme tutustumaan myös tuorejuustokuorrutteen reseptiimme. Molemmat kuorrutteet ovat herkullisia, ja ne eroavat toisistaan niin paljon, että molempien valmistaminen antaa sinulle runsaasti mahdollisuuksia kuorruttaa ja koristella kaikenlaisia leivonnaisia.
Kotitekoista voikreemiä voi käyttää monin tavoin leivonnassa. Voit esimerkiksi käyttää kuorrutetta koristeellisten pyörteiden tai ruusukkeiden pursottamiseen erilaisiin leivonnaisiin. Paksun koostumuksensa vuoksi tällaista kuorrutetta voidaan käyttää myös kerroskakkujen kerrosten välissä lisäämään makua, antamaan kosteutta ja turvaamaan kakun vakautta.
Helpolla voikreemillä on myös toinen hyvin käytännöllinen käyttötarkoitus: sillä voidaan koristella kotitekoisia kakkuja. Kakun kuorruttaminen voikreemillä ennen sen viimeistelemistä koristeilla auttaa varmistamaan pinnan, johon koristeet voivat tarttua. Näin voit tarjoilla kakun, jossa on kaunis viimeistely, joka varmasti ilahduttaa ja tekee vaikutuksen juhlavieraisiin.
Vaikka yksinkertainen voikreemi maistuukin hyvältä, eri makujen lisääminen on hauska tapa olla luova keittiössä. Periaatteessa voit maustaa kotitekoisen voikreemin lähes millä tahansa maulla, kuten kahvilla, maapähkinällä, kookoksella, vadelmalla, kirsikalla, karamellilla, chailla tai kurpitsamausteella. Alla syvennymme kolmeen suosituimpaan vaihtoehtoon:
Herkullisista kuorrutusresepteistä suklaavoikreemi saattaa olla kaikista suosituin. Käytä kaakaojauhetta tai jäähtynyttä, sulatettua tummaa suklaata luodaksesi täyteläisen ja herkullisen kuorrutteen, joka sopii täydellisesti makeisiin leivonnaisiin, kuten banaanimuffinsseihimme tai appelsiinin tai esimerkiksi kahvin makuisiin kakkuihin. Käyttämällä sulatettua suklaata kaakaojauheen sijasta voit valita suosikkisuklaasi, joten voit luoda myös herkän maitosuklaan tai makean valkosuklaan makuisen voikreemin.
Kotitekoinen mansikkavoikreemi on myös erittäin suosittu vaihtoehto. Käytä jauhettuja pakastekuivattuja mansikoita tai tuoreista tai pakastetuista mansikoista tehtyä sosetta miedon mansikanmakuisen kuorrutteen valmistamiseksi. Käytä noin 25 grammaa sosetta, jotta siitä ei tule liian kosteaa eikä sen koostumus kärsisi. Jos kuorrutteesta tulee liian pehmeää, lisää vain hieman lisää tomusokeria. Hienovarainen marjainen maku syvenee, jos valmistat kuorrutteen päivää aikaisemmin. Mansikkakuorrutteen kirkkaan vaaleanpunainen väri näyttää upealta esimerkiksi tummasuklaakakulla, mutta se sopii hyvin myös vaniljakakkuihin ja muihin vastaaviin.
Et voi mennä pieleen myöskään tuoreen sitruunavoikermakuorrutteen kanssa. Tuorepuristettu sitruunamehu ja hieman sitruunankuorta piristävät täyteläistä ja kuohkeaa voikreemiä tuomalla siihen kirpeyttä, joka täydentää kauniisti tomusokerin makeutta. Vaaleankeltainen sitruunakuorrute toimii loistavasti makeiden kerroskakkujen täytteenä sekä mausteisempien kakkujen, kuten kostean porkkanakakun tai juhlallisten piparkakkukuppikakkujen kuorrutuksena.
Täydellisen voikreemin koostumus on kermainen ja samettinen. Jotta lopputulos olisi joka kerta tasainen, anna voin pehmetä ennen kuin yhdistät sen muihin aineisiin. Voin leikkaaminen pienemmiksi kuutioiksi nopeuttaa pehmenemisprosessia. Leikatun voin pehmenemisen pitäisi kestää huoneenlämmössä noin 20-25 minuuttia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että on parempi odottaa hieman pidempään kuin yrittää yhdistää liian kylmää voita ja tomusokeria, sillä lopputulos voi olla rakeinen. Tomusokerin siivilöinti odottaessasi voin pehmenemistä auttaa myös estämään mahdollisen rakeisuuden syntymisen ja varmistaa paksun ja tasaisen lopputuloksen.
Jos voikreemistä tulee rakeista, sinulla on kolme vaihtoehtoa.