Valkosuklainen jouluhalko

Valkosuklainen jouluhalko

Juhlista joulukautta valkosuklaisella jouluhalolla, joka tarjoaa ihastuttavan oman twistinsä klassiseen bûche de Noëliin. Valkosuklaan hienovarainen makeus yhdistettynä kirsikkahilloon ja sileään tuorejuustotäytteeseen tekee tästä kakusta sekä tyylikkään että herkullisen. Kermainen valkoinen kuorrutus koristeltuna granaattiomenansiemenillä ja herkillä suklaalastuilla näyttää upealta ja saa varmasti veden kielelle.
https://www.arla.fi/reseptit/valkosuklainen-jouluhalko/

Tee näin:

  • Esilämmitä uuni 225 °C.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Yhdistä munat ja sokeri ja vatkaa, kunnes seos paksuuntuu ja muuttuu kermaiseksi.
  • Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne varovasti munaseokseen.
  • Kaada taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 7 minuuttia.
  • Aseta uusi pala leivinpaperia pöydälle ja ripottele päälle tomusokeria.
  • Ota kakku uunista, siirrä se tomusokeroidulle leivinpaperille, poista uunissa ollut leivinpaperi ja anna jäähtyä.
Täyte
  • Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuuston kanssa.
  • Murenna valkosuklaa paloiksi ja sulata se huolellisesti mikrossa tai vesihauteessa.
  • Sekoita sulatettu suklaa tuorejuustoseokseen.
Kuorrutus
  • Sekoita tuorejuusto tomusokerin kanssa.
Kokoaminen
  • Levitä kirsikkahilloa kakun päälle, jättäen noin 5 cm tyhjäksi leveän reunan pitkälle sivulle.
  • Levitä täyte samalla tavalla. Kääri kakku rullalle, kääri se leivinpaperiin. Kääri ”halko” sen jälkeen useaan leivinpaperiin ja laita se jääkaappiin hyytymään.
  • Kun kakku on hyytynyt, pura rulla ja leikkaa molemmat päät siisteiksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  • Koristele rulla valkosuklaalastuilla ja granaattiomenansiemenillä.
Valmis!
Vinkki

Jotta jouluhalko ei halkeilisi rullattaessa, on parasta rullata kakku silloin, kun se on vielä lämmin. Hyvä vinkki on asettaa leivinpaperi kakun päälle ja peittää se kostealla keittiöpyyhkeellä heti uunista ottamisen jälkeen. Tämä pitää kakun pehmeänä ja taipuisana, mikä tekee siitä paljon helpomman rullata ilman murtumia. Jos halkeamia kuitenkin ilmestyy, paina kakku varovasti yhteen ja peitä se kuorrutuksella saadaksesi sileän pinnan.

Vinkki

Kevyen ja ilmavan täytteen saamiseksi vatkaa kerma pehmeiksi huipuiksi, jotka juuri ja juuri pitävät muotonsa. Ole varovainen, ettet vatkaa liikaa, sillä se voi aiheuttaa kerman juoksettumisen. Pehmeiden huippujen kohdalla pysähtyminen varmistaa sileän, herkullisen täytteen.

Vinkki

Valkosuklaa on herkkä, joten sulata se varovasti välttääksesi palamisen tai rakeisuuden. Paras tapa on käyttää vesihaudetta: sekoita suklaata varovasti, kun se sulaa kulhossa kiehuvan veden päällä. Jos käytät mikroaaltouunia, lämmitä sitä lyhyissä jaksoissa, ja sekoita jokaisen lämmityskerran välillä. Kun suklaa on sulanut, anna sen jäähtyä hieman ennen kuin sekoitat sen tuorejuuston kanssa, jotta se ei muutu rakeiseksi.

UKK: Kysymyksiä valkosuklaisesta jouluhalosta

Onko sinulla kysymyksiä valkosuklaisesta jouluhalosta? Alta löydät hyödyllisiä vastauksia muutamiin niistä.

Kuinka kauan voin säilyttää jouluhalkoa?

Voit säilyttää jouluhalkoa jopa 3 päivää ilmatiivissa astiassa. Vaikka se on parhaimmillaan tuoreena, se säilyy hyvin jääkaapissa, mikä mahdollistaa sen valmistamisen etukäteen. Kakun kosteuden ja tuorejuustotäytteen raikkauden säilyttämiseksi vältä jättämästä kakkua huoneenlämpöön pitkiksi ajoiksi.

Voinko valmistaa valkosuklaisen jouluhalon etukäteen?

Kyllä, voit valmistaa koko jouluhalon tai sen yksittäiset osat etukäteen. Jos valmistat koko kakun, kääri se leivinpaperiin ja säilytä jääkaapissa enintään 1 päivän ajan. Lisää kuorrutus ja koristeet vasta juuri ennen tarjoilua. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa elementit erikseen: kakun pohjan voi kääriä ja säilyttää huoneenlämmössä 1 päivän ajan tai jääkaapissa enintään 3 päivää, kun taas täyte ja kuorrutus säilyvät ilmatiiviissä astioissa jääkaapissa enintään 3 päivää.

Voinko pakastaa jouluhalon?

On parasta olla pakastamatta jouluhalkoa, koska tuorejuustopohjaiset täytteet eivät pakastu hyvin ja usein niistä tulee vetisiä tai rakeisia sulatuksen jälkeen. Jos on pakko pakastaa kakku, tee se ilman tuorejuustokuorrutusta ja koristeita. Kääri kakku tiukasti tuorekelmuun, jonka jälkeen lisää vielä kerros foliota, ja pakasta enintään 1 kuukaudeksi. Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, anna sen sulaa jääkaapissa yön yli ja kuorruta sekä koristele juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Kakku
Kananmunat
6
Sokeria
200 g
Jauhoja
100 g
Maissitärkkelystä
100 g
Kaakaojauhetta
3 rkl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
Kirsikkahilloa
200 g
Kuohukermaa
200 g
Tuorejuustoa
100 g
Valkosuklaata
100 g
Kuorrutus
Tuorejuustoa
200 g
Tomusokeri
200 g
Koristelu
Granaattiomenan siemeniä
100 g
Valkosuklaata
25 g

Juhlava valkosuklaajouluhalko

Valkosuklainen jouluhalko tuo pöytään juhlavaa taianomaisuutta, ja jokainen viipale paljastaa hienovaraisia suklaakakkukierteitä ja täyteläisiä kerroksia. Suklaapohja tasapainottaa sileää tuorejuustoa ja valkosuklaaseosta täydellisesti, kun taas kirsikkahillo tuo mukaan aavistuksen kirpeyttä. Lumenvalkoisella ulkonäöllään ja koristeellisilla elementeillään tämä jouluhalko on juhlapöydän keskipiste.

Arkistossamme on muitakin herkullisia kakku- ja jälkiruokareseptejä. Kokeile esimerkiksi suklaa-punajuurimuffineja tai suklaa-kookoskeksejä. Voit myös valmistaa helposti marjaisan trifle-jälkiruoan tai uunissa paistetun juustokakun.

Kuohkea suklaakakku

Tämän jouluhalon perustana on pehmeä ja ilmava suklaakakun pohja. Kaakao lisää lempeää syvyyttä, joka ei kuitenkaan peitä kevyempiä kakun elementtejä.

Kun rullaat pohjan yhteen täytteen kanssa, on tuloksena kuvauksellisia kierteitä, joissa suussa sulava pohja täydentää kermaista täytettä tuntumatta kuitenkaan liian tiiviiltä.

Herkullinen täyte kirsikkahillon ja valkosuklaan kanssa

Täyte on se kohta, missä tämä valkosuklainen jouluhalko todella erottuu. Valkosuklaa, kuohukerma ja tuorejuusto luovat silkkisen, sileän kerroksen, joka kontrastoi ihanasti kirsikkahillon kirpeyden kanssa. Hillo tasapainottaa kermaseoksen rikkautta pitäen jälkiruoan raikkaana.

Tämä herkullinen täyte asettuu kauniisti pohjan kylkeen. Jokainen viipale paljastaa kerroksia maukkaasta täytteestä, ja esittelee ihanaa tasapainoa makeiden, rikkaiden ja hedelmäisten elementtien välillä. Kaikki tämä nostaa valkosuklaisen jouluhalon todella tavallisuuden yläpuolelle.

Koristeltu valkoisella kuorrutuksella, granaattiomenansiemenillä ja valkosuklaalastuilla

Kakun viimeistelyssä sileä tuorejuustokuorrutus levitetään rullatun kakun päälle, mikä luo täydellisen kankaan koristelulle. Granaattiomenansiemenet tuovat jalokivimäisen väripilkun ja kirkkaan, mehukkaan kontrastin, kun taas valkosuklaalastut jäljittelevät lumisadetta. Lopputulos on kaunis ja juhlava.

Lumisen näköinen klassinen bûche de Noël

Tämä jouluhalko on moderni versio perinteisestä bûche de Noëlista. Siinä, missä klassinen versio sisältää usein tummaa suklaata ja voikreemiä, ottaa tämä versio tuo kevyemmän, raikkaamman otteen valkosuklaalla ja tuorejuustolla. Ulkonäkö on tribuutti talvisille maisemille, mikä tekee kakusta ihanan keskipisteen juhlapöytääsi. Valkosuklainen jouluhalko on ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka haluavat luoda jälkiruoan, joka tuntuu samalla kertaa sekä ajattomalta että nykyaikaiselta.

Leiki ainesosilla

Tämä jouluhalko on monipuolinen jälkiruoka, jonka kanssa saa myös olla luova. Vaikka kirsikkahillo lisää ihanaa kirpeyttä, älä epäröi tutkia muita vaihtoehtoja. Vadelma- tai mansikkahillo tuo tuoreen, hedelmäisemmän vivahteen, kun taas suolainen kinuski tai kerros Biscoff-levitettä lisää täyteläisyyttä. Voit myös leikitellä täytteellä: lisää ripaus sitrushedelmän kuorta tuomaan raikasta makua, joka leikkaa läpi kermaseoksen rikkauden. Esimerkiksi appelsiini ja sitruuna sopivat tarkoitukseen hyvin.

Koristelussa voit antaa mielikuvituksesi lentää. Vaihda granaattiomenansiemenet tuoreisiin marjoihin tai tuo halkoon glamouria ripauksella syötävää glitteriä. Voit myös pursottaa valkosuklaasta juhlavia muotoja jouluhalon päälle.