Valkosuklaakakku

Valkosuklaakakku

60+ min
Kokeile tätä herkullista valkosuklaakakkua, joka vie kielen mennessään! Kakussa on tuoreita vadelmia, limeä, manteleita sekä ihanan rapea lehtitaikinapohja.

Tee näin:

Kakkupohja
  • Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja vispaa jauhojen ja tomusokerin joukkoon.
  • Lisää vesi ja sekoita taikinaa nopeasti.
  • Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) pohjalle. Anna pohjan hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään ½ tuntia.
  • Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista uunin keski-osassa noin 15 min. 200 ° asteessa.
Valkosuklaakakku
  • Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vispaa voi ja kerma ja yhdistä vaahtoon.
  • Sekoita jauhot, suklaa ja mantelit ja sekoita varovasti vaahtoseokseen yhdessä vadelmien, limen kuoren ja mehun kanssa.
  • Ota esipaistettu pohja irtovuoassa pois uunista jos se on vielä siellä ja kaada taikina sen päälle. Paista valkosuklaakakku valmiiksi uunin keskiosassa noin 35 min. 200 ° asteessa. Peitä kakun pinta leivinpaperilla viimeiset 15 minuuttia paistoajasta.
  • Anna valkosuklaakakun jäähtyä uunipellillä n. 30 min. Ota kakku sitten pois irtopohjavuoasta ja anna jäähtyä kokonaan uunipellillä.
Koristelu
  • Vispaa vispilällä tuorejuusto, tomusokeri ja limen mehu keskenään. Vatkaa sitten kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se tuorejuustoseokseen. Levitä tuorejuusto valkosuklaakakun päälle ja koristele raastetulla limenkuorella ja vadelmilla.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
75 g
Vehnäjauhoja
(n. 1,5 dl) 100 g
Tomusokeria
1½ rkl
Vettä
1 tl
Valkosuklaakakku
Kananmunia
3
Sokeria
(n. 1,5 dl) 150 g
100 g
1½ dl
Vehnäjauhoja
(n. 2 dl) 125 g
Valkosuklaa pieninä palasina
150 g
Karkeasti hienonnettuja manteleita
100 g
Tuoreita vadelmia
125 g
Limen kuorta (raastettuna)
2½ tl
Limettimehua (tuorepuristettu)
2 rkl
Tarjoiluun
50 g
Sokerikuorrute
3 rkl
Limettimehua (tuorepuristettu)
1 rkl
1 dl
Limen kuorta (hienoksi raastettuna)
2 tl
Tuoreita vadelmia
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakakku
60+ min
Suklaakakku
(41)
Valkosuklaamousse
60+ min
Valkosuklaamousse
(16)