Tryffelit

Tryffelit

60+ min
Herkulliset pienet tryffelit vievät kielen mennessään. Tryffelit sopivat myös lahjaksi, kun pakkaat ne kauniiseen rasiaan. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Valmista tryffelien taikina. Pilko suklaa ja laita kulhoon. Keitä vispikerma ja karamellisoitu maito.
  • Kaada kermaseos suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita mukaan huoneenlämpöinen voi.
  • Aseta muovikelmu kulhon päälle ja anna tryffelitaikinan seistä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
  • Muotoile tryffelit pyöreiksi palloiksi. Pyörittele tryffelit sitten strösseleissä tai muissa haluamissasi koristeissa.
  • Säilytä tryffelit kylmässä ilmatiiviissä purkissa tai pakastimessa.
Valmis!
Vinkki

Tryffelien koristeena voit myös käyttää mustikkajauhetta, hampunsiemeniä, hienonnettuja pistaasipähkinöitä, kaakaonibsejä ja tomusokeria.

Vinkki

Pidempää säilyvyysaikaa ja rapeaa kuorta varten pyöritä tryffeleitä sulatetussa suklaassa ennen kuin koristelet strösseleillä.

Ravintosisältö

130 Kcal

Ainekset

Tummaa suklaa
100 g
Maitosuklaata
200 g
1½ dl
Maitotiivistettä
¾ dl
1 rkl
Koristeluun
Strösseleitä tai muu haluamasi koristelu
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Itse tehty suklaalevy
20 minuuttia
Itse tehty suklaalevy
(2)