Tortillavuoka

Tortillavuoka

1 tunti
Tortillavuoka on koko perheen arkiruoka. Tortillavuoka koostuu jauhelihakastikkeella täytetyistä tortilloista, jotka gratinoidaan uunissa. Kokeile!

Tee näin:

Tortillavuoka
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.
  • Paista sipulit pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista 5 minuuttia.
  • Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, paprikajauhe, juustokumina ja oregano. Hauduta 5 minuuttia ja lisää suola.
  • Keitä vesi ja lisää lihaliemikuutio kattilaan. Vatkaa mukaan créme fraîche.
  • Jaa jauhelihakastike tortillaletuille ja rullaa kokoon. Aseta tortillarullat uunivuokaan ja kaada päälle liemi. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi tortillavuoka uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
  • Sillä aikaa, kun tortillavuoka paistuu uunissa, valmista salaatti.
  • Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja retiisit. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Sekoita tomaatit ja retiisit salaatinlehtien joukkoon. Paloittele limestä lohkoja.
  • Viimeistele tortillavuoka tuoreella korianterilla.
  • Tarjoile tortillavuoka limelohkojen ja salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Tortillavuoka
Jauhelihaa
400 g
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Porkkanoita
2
Tomaattimurskaa
400 g
Paprikajauhetta
1 rkl
Jeeraa
1 rkl
Oreganoa
1 rkl
Suolaa
1 tl
Vettä
5 dl
Lihaliemikuutio
1
1 dl
Isoa tortillalettuja (tai 8 pientä)
4
2 dl
Tarjoiluun
Salaattilajikkeita
75 g
Kirsikkatomaatteja
125 g
Retiisejä
50 g
Tuoretta korianteria
1 ruukku
Limetti
1
Lisää herkullisia ideoita
Nachovuoka
45 minuuttia
Nachovuoka
(20)
Arkipäivän pizza
20 minuuttia
Arkipäivän pizza
(30)
Tacot chilisienillä
30 minuuttia
Tacot chilisienillä
(1)