Rapeat juustotacot

Rapeat juustotacot

15 minuuttia
Rapeat juustotacot - niin helppoa ja herkullista! Paista minitortillat sulatetun cheddar-raasteen kanssa ja voilà - sinulla on rapean juustoinen taco! Tässä reseptissä on mausteinen paputäyte, mutta voit käyttää mitä tahansa haluamaasi täytettä. Tacot ovat todellinen katuruokaklassikko, jonka voi syödä muutamalla suupalalla heti koottuna. Tarjoile rapeat juustotacot chili con carnen tai muiden tacolajikkeiden kanssa, niin saat todellisen meksikolaisen juhlan illanistujaisiin.
https://www.arla.fi/reseptit/rapeat-juustotacot/

Tee näin:

Mausteinen paputäyte
  • Paista paprikaa ja punasipulia pannulla öljyssä noin 2 minuuttia.
  • Lisää pavut ja mausteet ja paista niitä vihannesten kanssa 1 minuutti.
Rapeat juustotacot
  • Sulata noin 40 g cheddar-raastetta (¼ pussista) pannulla keskilämmöllä.
  • Aseta tortilla sulatetun juuston päälle ja paina sitä kevyesti, jotta se tarttuu juustoon.
  • Anna paistua 1 minuutti.
  • Käännä rapea juustotaco ja aseta täyte rapean juuston päälle, kun se kypsyy leivän puolella.
  • Taita se kahtia ja aseta se ritilälle samalla kun toistat prosessin lopuilla tortilloilla.
Tarjoiluun
  • Tarjoile tuoreen korianterin, limen ja chilin kera.
Valmis!

Rapeat juustotacot

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Miksi paistetut taconi ovat läpimärkiä?
Varmista, että öljy on tarpeeksi kuumaa ennen kuin aloitat paistamisen. Lämpötilan on oltava 175 °C:n ja 185 °C:n välillä, sillä tätä alhaisempi lämpötila johtaa siihen, että tortillat imevät osan öljystä ja muuttuvat läpimäriksi paistamisen sijaan.
Mikä tekee rapeasta juustotacosta erilaisen kuin tavallisesta tacosta?
Tämä resepti on kaikkien tacojen taco, ja se lisää rapean, kirpeän grillatun juustokerroksen klassiseen tortillatäytteiseen tapaan nauttia tätä meksikolaista katuruokaa. Useimmat huomaavat grillatun cheddarjuuston vasta, kun he pureutuvat tacoonsa, eivätkä useimmat palaa enää tavalliseen tacoon sen jälkeen, kun ovat kokeneet tämän uudenlaisen maku- ja rakennekontrastin.
Miten voi lisätä hieman lämpöä rapeisiin juustotacoihinsa?
Jos juustoon lisätään hienoksi kuutioitua tuoretta chiliä niin, että se muodostaa osan sulaneesta kerroksesta, saadaan reseptiin lisää tulisuutta. Voit myös ripotella juuston päälle chilijauhetta tai cayennepippuria, mutta tarjoile ne erikseen tai kerro vieraillesi, jotta ne eivät joudu väärälle lautaselle.
Miten säilytän parhaiten jäljelle jääneet rapeat juustotacot?
Juustotacot ovat parhaita tuoreeltaan, mutta voit säilyttää niitä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa jopa neljä päivää.

Ainekset

Mausteinen paputäyte
Vihreää paprikaa puolitettu ja ohuiksi viipaleiksi leikattu
½
Punasipuli, puolitettu ja ohuiksi viipaleiksi leikattu
½
Rypsiöljyä
1 tl
Tölkki valutettuja mustia papuja (noin 120 g)
½
Paprikaa
¼ tl
Suolaa
½ tl
Juustokuminaa
¼ tl
Rapeat juustotacot
175 g
Minitortilloja
4
Tarjoiluun
Korianteria
Limetti viipaloitu
½
Chili ohueksi viipaloituna
1
Lisää herkullisia ideoita
Kasvistacot
15 minuuttia
Kasvistacot
(3)

Pitäkää tiukasti kiinni, kohta tulee juustoista!

Nosta tavallinen taco-illallinen aivan uudelle tasolle tällä juustoisella muunnelmalla rakastetusta klassikosta. Sulanut cheddar antaa tacolle savuisen, rapean kerroksen, joka täydentää pehmeämpiä papuja ja vihanneksia sekä maultaan että koostumukseltaan. Ripottele kootun tacon päälle lisää cheddarjuustoa, niin saat vieläkin juustoisemman kokemuksen!

Sekoita ja laita täytettä niin paljon kuin mahtuu

Osa taco-illallisen viehätyksestä on sen monipuolisuus, ja täytteiden määrä on loputon. Tässä reseptissä käytämme täytteenä mausteisia papuja, joihin on yhdistetty korianteria, limeä ja chiliä, mutta täytteiden valikoimaa voi helposti laajentaa millä tahansa silputusta kanasta paneroituun ja paistettuun kalaan (erityisen hyvin sopii vaalea kalalaji, kuten turska tai tilapia) tai jopa grillattuun maissiin. Laajenna täytteitä lisäämällä joukkoon kulhollinen kermaista guacamolea, mausteista salsaa ja smetanaa.

Paras tapa miellyttää yleisöä

Tämän illallisen tarjoilu buffet-tyyliin, jolloin jokainen vieras voi rakentaa oman taconsa, on yksi parhaista ja suosituimmista tavoista nauttia tämä ateria. Voit joko tarjoilla jokaiselle vieraalle pieniä annoksia jokaista täytettä ja täytettä tai luoda keskitetyn "taco-baarin", jossa tortillat, täytteet ja täytteet on levitetty tarjottimille ja värikkäisiin kulhoihin.