Täytetyt suolaiset croissantit
Uusi

Täytetyt suolaiset croissantit

Suolaiset croissantit ovat brunssin tai piknikin suosituin eväs. Valitse täytteeksi tuorejuustoa ja lohta, avokadoa tai kananmunaa tai yhdistä vaikka kaikki täytteet herkulliseksi kokonaisuudeksi.
https://www.arla.fi/reseptit/taytetyt-suolaiset-croissantit/

Tee näin:

Täytetyt suolaiset croissantit
  • Halkaise croissantit ja levitä pohjalle reilusti tuorejuustoa.
  • Täytä salaatilla, kananmunalla ja avokadolla tai kylmäsavulohella.
  • Ripottele täytteiden päälle kevyesti suolaa ja pippuria.
Itse tehdyt croissanttitaikina
  • Lämmitä maito 40 ℃:seen. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä (5-10 minuuttia). Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota lämpimässä noin 40 minuuttia. Taputtele voi kaulimella ohueksi 1 cm:n paksuiseksi levyksi (20x40cm). Kääri levy kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Kauli taikina levyksi (20x60 cm). Aseta voilevy taikinan alareunaan niin, että se peittää ⅔ taikinasta. Nosta ylhäältä ⅓ voin päälle. Taita alhaalta ⅓ ylöspäin. Taikinaa on nyt kolme kerrosta ja voita kaksi. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  • Tee seuraavat kaksi taitosta kerralla. Kauli taikina ohueksi levyksi (20x60cm). Taita ylhäältä ⅓ alaspäin ja alhaalta ⅓ ylöspäin. Käännä taikinaa 90-astetta myötäpäivään ja kauli uudelleen. Toista taitokset ja jäähdytä 30 minuuttia.
  • Toista edellinen vaihe uudelleen, jotta saat jälleen kaksi taitosta lisää. Anna taikinan vetäytyä viileässä vielä vähintään 30 minuuttia ennen muotoilua croissanteiksi.
  • Kauli taikina pitkäksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 16 cm leveä). Leikkaa teräväkulmaisiksi kolmioiksi, joiden pohja on noin 8 cm leveä. Rullaa kolmiot sarviksi. Jos et halua paistaa koko annosta kerralla, voit pakastaa ylimääräiset croissantit ja sulattaa kerralla vain halutun määrän.
  • Kohota croissantteja huoneenlämmössä noin 1½ tuntia. Voitele kohonneet croissantit kananmuna-maitoseoksella ja paista 200 ℃:ssa noin 12 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Täytetyt suolaiset croissantit
Croissantteja
8
150 g
Kylmäsavulohi
150 g
Avokadoa
2
Keitettyä kananmunaa
2
Salaattia
Suolaa
Mustapippuria
Itse tehty croissanttitaikina
3 dl
Kuivahiivaa
2 tl
Vehnäjauhoja
6½ dl
Suolaa
1 tl
Sokeria
½ dl
250 g
Kananmuna voiteluun
1
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Täytetyt makeat croissantit
Uusi
15 minuuttia
Täytetyt makeat croissantit
(0)