Täytetyt suolaiset croissantit

Täytetyt suolaiset croissantit

Suolaiset croissantit ovat brunssin tai piknikin suosituin eväs. Valitse täytteeksi tuorejuustoa ja lohta, avokadoa tai kananmunaa tai yhdistä vaikka kaikki täytteet herkulliseksi kokonaisuudeksi.
https://www.arla.fi/reseptit/taytetyt-suolaiset-croissantit/

Tee näin:

Täytetyt suolaiset croissantit
  • Halkaise croissantit ja levitä pohjalle reilusti tuorejuustoa.
  • Täytä salaatilla, kananmunalla ja avokadolla tai kylmäsavulohella.
  • Ripottele täytteiden päälle kevyesti suolaa ja pippuria.
Itse tehdyt croissanttitaikina
  • Lämmitä maito 40 ℃:seen. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä (5-10 minuuttia). Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota lämpimässä noin 40 minuuttia. Taputtele voi kaulimella ohueksi 1 cm:n paksuiseksi levyksi (20x40cm). Kääri levy kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Kauli taikina levyksi (20x60 cm). Aseta voilevy taikinan alareunaan niin, että se peittää ⅔ taikinasta. Nosta ylhäältä ⅓ voin päälle. Taita alhaalta ⅓ ylöspäin. Taikinaa on nyt kolme kerrosta ja voita kaksi. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  • Tee seuraavat kaksi taitosta kerralla. Kauli taikina ohueksi levyksi (20x60cm). Taita ylhäältä ⅓ alaspäin ja alhaalta ⅓ ylöspäin. Käännä taikinaa 90-astetta myötäpäivään ja kauli uudelleen. Toista taitokset ja jäähdytä 30 minuuttia.
  • Toista edellinen vaihe uudelleen, jotta saat jälleen kaksi taitosta lisää. Anna taikinan vetäytyä viileässä vielä vähintään 30 minuuttia ennen muotoilua croissanteiksi.
  • Kauli taikina pitkäksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 16 cm leveä). Leikkaa teräväkulmaisiksi kolmioiksi, joiden pohja on noin 8 cm leveä. Rullaa kolmiot sarviksi. Jos et halua paistaa koko annosta kerralla, voit pakastaa ylimääräiset croissantit ja sulattaa kerralla vain halutun määrän.
  • Kohota croissantteja huoneenlämmössä noin 1½ tuntia. Voitele kohonneet croissantit kananmuna-maitoseoksella ja paista 200 ℃:ssa noin 12 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Täytetyt suolaiset croissantit
Croissantteja
8
Arla® Lempi Tuorejuusto Aurinkokuivattu tomaatti kuohkea 150 g
150 g
Kylmäsavulohi
150 g
Avokadoa
2
Keitettyä kananmunaa
2
Salaattia
Suolaa
Mustapippuria
Itse tehty croissanttitaikina
3 dl
Kuivahiivaa
2 tl
Vehnäjauhoja
6½ dl
Suolaa
1 tl
Sokeria
½ dl
250 g
Kananmuna voiteluun
1
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita