300 g | |
Hiivaa
|
25 g |
2½ dl | |
Kananmuna
|
1 |
Suolaa
|
½ tl |
Sokeria
|
½ dl |
Vehnäjauhoja
|
7½ dl |
Kananmuna
|
1 |
---|---|
Vettä
|
2 tl |
Croissantit yhdistetään vahvasti Ranskaan, mutta ne ovat itse asiassa peräisin 1600-luvun Wienistä. Ranskalainen versio ilmestyi vasta lähes 200 vuotta myöhemmin leipuri August Zangin ansiosta. Zangin Pariisissa sijaitseva wieniläinen konditoria teki Itävallan leivonnaisesta kuuluisan.
Yksinkertainen voicroissant toimii loistavasti sellaisenaan, mutta on olemassa useita täytteitä, jotka voivat nostaa leivonnaisen seuraavalle tasolle. Ohut kerros suklaata tai mantelimassaa ovat kaksi klassikkoa, ja Nutella on myös nuoremman yleisön suosiossa. Jos haluat herkullisen suolaisen täytteen, lisää ohueksi viipaloitua kinkkua sekä viipale Emmental-juustoa ja nauti!
Jakamalla taikinan pienempiin kolmioihin saat aikaan minikokoisia croissantteja, jotka ovat täydellisen kokoisia herkkuja vaikkapa lasten juhliin. Lisää suklaalastuja, niin lapset ovat takuulla iloisia!
Croissantit ovat uskomattoman monipuolisia, ja niitä voidaankin tarjoilla sekä makeiden että suolaisten yhdistelmien kanssa. Leikkaa ne kahtia ja lisää vaniljajäätelöä, niin saat yksinkertaisen mutta uskomattoman maukkaan jälkiruoan. Vaihtoehtoisesti voit lisätä tuoreita marjoja ja brie-juustoa, jolloin makean ja suolaisen kontrasti korostuu entisestään. Jos haluat olla todella ranskalainen, voit kastaa sen vahvaan kahviin osana aamurutiinejasi.
Paras tapa pakastaa croissantteja on pakastaa itse taikina, joka säilyy jopa kuusi kuukautta. Näin sinun tarvitsee vain sulattaa taikina, rullata croissantit ja paistaa ne uunissa. Näin saat aikaan herkullisen tuoreen aamiaisen.