Täytetty leipä

Täytetty leipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Täytetty leipä on ruokaisa välipala keskellä arkea tai makoisa kaveri esimerkiksi sosekeitolle.

Ainekset

Pohja:

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Lisää vaivauksen aikana tarvittaessa jauhoja. Anna kohota noin puolen tunnin ajan. Kaulitse kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen pohja ja levitä sen pinnalle pestokastikkeella maustettu ranskankerma, kinkkusiivut, basilikasilppu ja lohkotut miniluumutomaatit. Kääräise leipä tiiviisti rullalle ja asettele se pellille niin, että saumakohta jää leivän alle. Kääräise myös päädyt umpeen. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja pistele siihen haarukalla reikiä. Ripottele halutessasi leivän pinnalle myös seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Vinkki

Maija Männistö – Köökistä kajahtaa –blogi