Täytetty leipä

Täytetty leipä

Täytetty leipä on ruokaisa välipala keskellä arkea tai makoisa kaveri esimerkiksi sosekeitolle.
https://www.arla.fi/reseptit/taytetty-leipa1/

Tee näin:

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Lisää vaivauksen aikana tarvittaessa jauhoja. Anna kohota noin puolen tunnin ajan. Kaulitse kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen pohja ja levitä sen pinnalle pestokastikkeella maustettu ranskankerma, kinkkusiivut, basilikasilppu ja lohkotut miniluumutomaatit. Kääräise leipä tiiviisti rullalle ja asettele se pellille niin, että saumakohta jää leivän alle. Kääräise myös päädyt umpeen. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja pistele siihen haarukalla reikiä. Ripottele halutessasi leivän pinnalle myös seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Maija Männistö – Köökistä kajahtaa –blogi

Ainekset

Pohja:
Vettä
3 dl
Hiivaa
25 g
Oliiviöljyä
3 rkl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 rkl
Täyte
1 prk
Pestoa
Schwardzwaldin kinkkua
100 g
Keltaisia ja punaisia luumutomaatti
Silputtua tuoretta tuore basilika
½ dl