Nyhtöleipä

Nyhtöleipä

20 minuuttia
Nyhtöleipä on herkullinen valkosipulileipä. Voit hyödyntää kuivahtaneet leivät ja tehdä niistä nyhtöleipiä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/nyhtoleipa/

Tee näin:

  • Nyhtöleipä paistetaan uunissa. Laita ensiksi uuni lämpenemään 250°C asteeseen.
  • Leikkaa leivän pintaan ruudukko veitsellä. Varo samalla, ettet leikkaa leipää kokonaan läpi. Toista tämä sama kaikille leiville.
  • Sekoita voi, cheddar-raaste, murskattu valkosipulinkynsi ja rosmariini. Jaa seos leipien päälle.
  • Paista jokainen nyhtöleipä uunin keskitasolla noin 4-5 minuuttia. Riippuu leipien koosta, mutta voit saada kaikki leivät paistumaan samalla kertaa.
  • Tarjoile valmiit nyhtöleivät heti.
Valmis!

Ainekset

Pientä hiiva leipä
4 kpl 4
50 g
2 dl
Tuoretta silputtua rosmariinia
1 tl
Valkosipulinkynsi
1
Lisää herkullisia ideoita

Nauti juustolla nyhtöleivän yksinkertaisuudesta

Tämä juustolla täytetty leipä on vaivaton, täydellinen yhdistelmä yksinkertaisuutta ja nautinnollisuutta. Ulkokuori paistuu täydellisen kullanruskeaksi ja tyydyttävän rapeaksi, kun taas sisältä leipä on pehmeä ja herkullinen sulaneen juuston ansiosta. Cheddarjuuston hienoinen terävyys yhdistyy kauniisti miedon, voiherkullisen leivän kanssa. Kun nautit sen lämpimänä uunista, saat parhaan, nautinnollisen tunteen tahmeasta juustosta ja maukkaasta, sulautuneesta cheddarin, rosmariinin ja valkosipulin aistimuksesta.

Helppo revittävä leipä ruudukkokuvioinnilla

Nämä täytetyt sämpylät viilletään ruudukkokuvioon ennen paistamista. Tämä varmistaa, että voit helposti repiä kappaleet irti ja paljastaa höyryävät, aromikkaat kerrokset sisältä, tarjoten sinulle leipää, juustoa, mausteista rosmariinia ja valkosipulia yhdellä puraisulla. Se myös varmistaa, että juustoseos pääsee syvemmälle leipään sen sijaan, että se jäisi vain kuoren päälle.

Helppo revittävyys tekee siitä ihanteellisen jakamiseen tai yksinkertaisesti herkullisten suupalojen repimiseen juustoleivästä keittojen, salaattien tai muiden aterioiden kanssa. Käytä sitä ihanana välipalana tai tarjoile esimerkiksi tomaatti-linssikeiton tai juustokukkakaaligratiinin kanssa grillatun kanan tai kasvisten rinnalla.

Nauti voin, rosmariinin, valkosipulin ja juuston rikkaudesta

Voin, rosmariinin, valkosipulin ja juuston yhdistäminen luo rikkaan makujen ja tekstuurien kirjon. Voi toimii perustana, antaen leivälle kostean, herkän rakenteen ja rikkaan, kermaisen maun, joka luo pohjan muille aineksille. Rosmariini tarjoaa männyn tuoksun, joka infusoi leivän hienovaraisella, yrttisellä raikkaudella. Näiden makujen vastapainoksi valkosipuli antaa mietoa lämpöä ja pistävyyttä, joka leikkaa läpi rikkauden, lisäten syvyyttä ja monimutkaisuutta jokaiseen puraisuun. Sulanut cheddarjuusto sitoo nämä maut yhteen sen suolaisella, tahmaisella hyvyydellään, tarjoten sinulle vastustamattoman kermaisen valkosipulijuustoleivän.

Kokeile luovuutta täytteessä

Täyte on kaikki kaikessa tässä leivässä, jota on helppo kokeilla. Valitse pizzaa inspiroiva täyte pekonilla tai makkaroilla, lisäten suolaista, lihaista makua, joka sopii kauniisti juuston kanssa. Voit myös lisätä tuoretta basilikaa tai ripauksen kuivattua oreganoa, tuoden klassisia italialaisen pizzan makuja.

Kokeile luovuutta tomaateilla. Niiden mehukkuus täydentää leivän rapeutta ja sulautuu hyvin juuston rikkauteen. Lisää sipulia makeaan tai terävään makuun, riippuen siitä, miten ne valmistetaan, käyttäen ohuesti viipaloituja tai kuutioituja sipuleita. Voit myös sekoittaa joukkoon sieniä maanläheiseen vivahdukseen ja herkulliseen, lähes kermaiseen rakenteeseen, kun ne sekoitetaan juuston ja voin kanssa. Ennen niiden lisäämistä juustoseokseen, sipulit ja sienet tulisi paistaa tai karamellisoida.

Lisätäksesi väriä ja tuoretta, yrttistä nuottia, ripottele päälle tuoretta persiljaa leikkaamaan läpi rikkauden.