Suklaatryffelit

Suklaatryffelit

60+ min
Klassinen resepti, jolla valmistat ihanat, täyteläiset suklaatryffelit. Muista valita hyvälaatuinen suklaa tryffeleiden valmistamiseen.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaatryffelit/

Tee näin:

Suklaatryffelit
  • Pilko suklaa.
  • Lisää kerma ja voi kattilaan ja kuumenna noin 75 °C:seen. Ota pois liedeltä.
  • Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se on täysin sulanut.
  • Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • Muotoile tryffelit pyöreiksi palloiksi esimerkiksi teelusikkaa apuna käyttäen. Käytä ruoanlaittoon soveltuvia hanskoja.
  • Pyörittele tryffelit kaakaossa, hienonnetuissa pähkinöissä tai muissa valitsemissasi koristeissa. Säilytä valmiit tryffelit jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Suklaatryffelit
1½ dl
100 g
Tummaa suklaa (kaakaopitoisuus noin 50 %)
300 g
Kaakaojauhe
Hienonnettuja pähkinöitä
Lisää herkullisia ideoita
Tryffelit
60+ min
Tryffelit
(3)

Suklaatryffelit: ihana herkku, joka on superhelppo tehdä kotona

Nämä erittäin dekadentit herkut todistavat, että elämän yksinkertaiset asiat ovat usein kaikkein ihmeellisimpiä. Nämä vain kolmesta ainesosasta syntyvät, suussa sulavat suklaatryffelit saavat sinut sulkemaan silmäsi ja hyräilemään ihastuksesta.

Suklaatryffelien historiaa

Legendan mukaan suklaatryffeli syntyi vahingossa. Kirjaimellisesti. Ranskalaisen keittiömestarin Auguste Escoffierin keittiössä kerrotaan, että eräs oppilas valmisti kondiittorikermaa 1920-luvulla. Hän sekoitti kulhonsa keskenään ja kaatoi kuuman kerman kulhoon, jossa oli munien sijasta suklaata. Palloiksi pyöräytettynä ja kaakaojauheella päällystettynä hänen keksintönsä muistutti paljon tryffelisieniä, ja näin makeinen oli syntynyt.

Lisää hieman mausteita kauden mukaan

Koska tryffelit ovat tyypillisesti koristeltuja, voit päästää mielikuvituksesi valloilleen makuyhdistelmien suhteen. Onko joulu ovella? Lisää siinä tapauksessa pinnalle kanelia, murskattuja piparkakkuja tai piparkakkumausteseosta. Jos haluat kesäisiä versioita, murskaa mitä tahansa pakastekuivattua hedelmää - vaikkapa vadelmaa, mansikkaa tai jopa ananasta - saadaksesi tryffeleihin pirteän kontrastin.

Vinkkejä

Hieno tapa lisätä makua on lisätä seokseen puolen appelsiinin kuori. Tämä antaa tryffeleille hieman piristystä.

Voit tehdä suklaatryffeleitä myös valko- tai maitosuklaasta. Tämä antaa makeamman ja miedomman suklaan maun. Kokeile lisätä valkoiseen suklaatryffeliin rapeaa riisiä, jotta saat lisää rakennetta.

Täydellinen lahja suklaan ystävälle

Harva asia ilahduttaa suklaan ystävää niin paljon kuin kotitekoinen erä tryffeleitä. Valitse erilaisia mausteita ja koristeita, laita tryffelit minipaperikoteloihin ja sitten laatikkoon (myös tyhjä kananmunapakkaus toimii hyvin), lisää vain rusetti ja anna lahjaksi!

Miten teet täydellisesti suklaaseen kastettuja tryffeleitä?

Suklaaseen kastetut tryffelit ovat aivan oma lukunsa. Vaikka kastelutekniikan parantaminen saattaa vaatia hieman harjoittelua, on olemassa monia työkaluja, jotka auttavat sinua siinä. Tryffeli- tai karkkikastin on välttämätön, ja sen avulla voit upottaa tryffelit suklaaeen helposti ilman, että ne hajoavat prosessin aikana. Kun olet kastanut ne suklaaseen, aseta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja aseta ne huoneenlämpöön.

Miten estät suklaatryffeleitä sulamasta?

Ihanteellinen tarjoilulämpötila on noin 18 °C (huoneenlämpö). Säilytä ne sitä ennen jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.

Miten pyörität tryffelit sulattamatta niitä?

Pyörittele tryffelit niin, että käytät käsiäsi mahdollisimman vähän. Kauho seos lusikalla (tai melonipallo-lusikalla) ja käytä toista lusikkaa seoksen muotoilussa. Viimeistele muoto sormenpäilläsi, ripottele päälle haluamasi kuorrute tai kasta suklaaseen ja laita suklaatryffelit heti jääkaappiin. Lisätoimenpiteenä voit käyttää myös ruoanlaittoon soveltuvia hanskoja.

Miksi tryffelini eivät asetu?

Yleisin syy tähän on se, että olet käyttänyt liian paljon kermaa tai liian vähän suklaata. Hyvä nyrkkisääntö on, että suklaan ja kerman suhde on 2:1. Muista punnita molemmat ainesosat, jotta saat mittasuhteet juuri oikeaksi.

Kuinka paljon etukäteen voit tehdä suklaatryffeleitä?

Kun suklaatryffelit säilytetään oikein (ilmatiiviissä astiassa ja jääkaapissa), niitä voi nauttia jopa kaksi viikkoa valmistamisesta. Nyt sinun on vain vastustettava kiusausta aina kun avaat jääkaapin.

Pitääkö kotitekoisia tryffeleitä säilyttää jääkaapissa?

Ehdottomasti. Kun olet valmistanut ne, laita valmiit herkut ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä muutaman tunnin ajan, jotta ne jähmettyvät kunnolla. Suussasulavan makuelämyksen saavuttamiseksi ne nautitaan parhaiten huoneenlämmössä (noin 18 °C), joten jätä tryffeleille riittävästi aikaa olla huoneenlämmössä ennen tarjoilua.