Suklaapiirakka vaahtokarkeilla

Suklaapiirakka vaahtokarkeilla

60+ min
Herkullinen suklaapiirakka onnistuu niin vaaleasta kuin tummasta suklaasta. Vaahtokarkit suklaapiirakan päällä täydentävät makuelämyksen.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaapiirakka-vaahtokarkeilla/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan suklaapiirakka tekemällä ensiksi piirakkapohja. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Murskaa keksi ja sekoita se voin ja sokerin kanssa. Painele taikina suorakaiteen muotoiseen, noin 10x40 cm vuokaan. Paista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, ota pois uunista ja anna jäähtyä.
  • Valmista suklaapiirakan maitosuklaatryffelitäyte. Hienonna suklaa ja laita kulhoon odottamaan. Keitä kerma ja siirappi kattilassa ja kaada kulhoon suklaan päälle. Lisää kulhoon vielä voi ja sekoita seos tasaiseksi tryffelitäytteeksi.
  • Kaada suklaatryffelitäyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Laita suklaapiirakka jäähtymään vähintään 2 tunniksi.
  • Täydennä suklaapiirakka lusikoimalla vaahtokarkkimassaa piirakan päälle ja lisää koristeeksi myös minivaahtokarkkeja. Tarjoile valmis suklaapiirakka vaahtokarkeilla huoneenlämpöisenä.
Valmis!
Vinkki

Vaahtokarkkitahnaa löytyy hyvin varusteltujen ruokakauppojen leivontahyllystä tai Amerikka-tuotteiden hyllystä. Vaahtokarkkimassaa voi myös valmistaa itse.

Vinkki

Jos sinulta löytyy kotoa leivontaan käytettävä kaasupoltin, voit vähän ruskistaa vaahtokarkkeja ja vaahtokarkkimassaa ennen tarjoilua.

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä, noin 200 g
15
100 g
Ruokosokeria
3 rkl
Maitosuklaatryffeli
Maitosuklaata
250 g
2 dl
Tummaa siirappia
½ dl
50 g
Koristeeksi
Marshmallow Fluff vaahtokarkkimassaa tai grillaukseen sopivia vaahtokarkkeja
0,3 prk
Minivaahtokarkkia
1 dl
Lisää herkullisia ideoita