Suklaapiirakka vaahtokarkeilla

Suklaapiirakka vaahtokarkeilla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

60+ min

Herkullinen suklaapiirakka onnistuu niin vaaleasta kuin tummasta suklaasta. Vaahtokarkit suklaapiirakan päällä täydentävät makuelämyksen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

  • 15 kpl Digestive-keksejä, noin 200 g
  • 100 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 rkl raakaruokosokeria

Maitosuklaatryffeli

Koristeeksi

  • 0.3 prk Marshmallow Fluff vaahtokarkkimassaa tai grillaukseen sopivia vaahtokarkkeja
  • 1 dl minivaahtokarkkeja

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan suklaapiirakka tekemällä ensiksi piirakkapohja. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.

2. Murskaa keksi ja sekoita se voin ja sokerin kanssa. Painele taikina suorakaiteen muotoiseen, noin 10x40 cm vuokaan. Paista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, ota pois uunista ja anna jäähtyä.

3. Valmista suklaapiirakan maitosuklaatryffelitäyte. Hienonna suklaa ja laita kulhoon odottamaan. Keitä kerma ja siirappi kattilassa ja kaada kulhoon suklaan päälle. Lisää kulhoon vielä voi ja sekoita seos tasaiseksi tryffelitäytteeksi.

4. Kaada suklaatryffelitäyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Laita suklaapiirakka jäähtymään vähintään 2 tunniksi.

5. Täydennä suklaapiirakka lusikoimalla vaahtokarkkimassaa piirakan päälle ja lisää koristeeksi myös minivaahtokarkkeja.

6. Tarjoile valmis suklaapiirakka vaahtokarkeilla huoneenlämpöisenä.

Vinkki

Vaahtokarkkitahnaa löytyy hyvin varusteltujen ruokakauppojen leivontahyllystä tai Amerikka-tuotteiden hyllystä. Vaahtokarkkimassaa voi myös valmistaa itse.

Vinkki

Jos sinulta löytyy kotoa leivontaan käytettävä kaasupoltin, voit vähän ruskistaa vaahtokarkkeja ja vaahtokarkkimassaa ennen tarjoilua.

Lisää herkullisia ideoita