Spagettia ja jauhelikastiketta

Spagettia ja jauhelikastiketta

Ihanan kermainen jauhelihakastike, josta tulee aina maukkaampi mitä kauemmin annat sen kiehua pannulla.
Arvioi (5)

Minun arvosanani

Spagettia ja jauhelikastiketta

Ihanan kermainen jauhelihakastike, josta tulee aina maukkaampi mitä kauemmin annat sen kiehua pannulla.

Annoslukumäärä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl Arla Meijerivoita
  • 1 tl suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 300 g spagettia
  • Arla Emmental juustoa raastettuna
  • ½ dl punaviiniä
  • ½ lihaliemikuutio
  • ¾ dl Arla kuohukermaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • ½ tl kidesokeria

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli hienoksi. Paista voissa jokunen minuutti. Lisää jauheliha; suolaa, pippuroi ja ruskista se. Lisää viini ja murenna joukkoon liemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Kaada joukkoon kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja sokeri. Tuo kastike kiehuvaksi kannen alla, vähintään 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, lisää vähän vettä, jos se kuivuu. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti. Valuta pasta ja sekoita se jauhelihakastikkeen kanssa. Tarjoile juustoraasteen kera.

Vinkit

Tomaattimurska voidaan korvata pienillä säilykekirsikkatomaateilla.

Suositellut tuotteet