Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.
Vehnäjauhoja
|
175 g |
---|---|
Sokeria
|
2 rkl |
100 g | |
Vettä
|
1 rkl |
Vastapuristettua sitruunamehua
|
5 rkl |
---|---|
Maissitärkkelystä
|
1 tl |
Tomusokeria
|
150 g |
100 g |
2½ dl |
Mikään jälkiruoka ei sovi paremmin lämpimään päivään kuin raikas, mausteinen sitruunapiirakka, mikä selittää osaltaan sen pitkäikäisyyden, sillä sitä on valmistettu jo 1700-luvulla. Piirakoiden päällä oleva sitruuna-curd (tai vaniljakastike, kuten sitä alun perin kutsuttiin) valmistettiin ensimmäisen kerran Englannissa 1800-luvullath , ja pian sen jälkeen se kulkeutui Amerikkaan, Ranskaan ja muuallekin.
Sitruunapiirakan tekemisen jälkeen voi olla houkuttelevaa jättää lisukkeet väliin, mutta lupaamme, että se on sen arvoista. Kermavaahdon rasvainen, pyöreä maku on täydellinen kontrasti sitruunakuorrutteen terävyydelle - yhdessä ne nostavat jälkiruokasi seuraavalle tasolle.
Tuoreen sitruunapiirakan viipale ja vahva kuppi kahvia tai tummaa teetä on yksinkertainen ja palkitseva nautinto, joka tekee kiireisen päivän tauosta entistäkin palkitsevamman. Kylmä juoma, kuten limsa, on yhtä lailla tyydyttävä tämän kesäaiheisen makean herkun kanssa - onhan syynsä, miksi sitruunaviipale sopii kylmän kokiksen kanssa.
Väitämme, että tämä sitruunapiirakka on parhaimmillaan viileänä, mutta se voi säilyä huoneenlämmössä jopa päivän. Muussa tapauksessa peitä se ja laita jääkaappiin, niin piirakka säilyy jopa kolme päivää. Pidempiaikaiseen säilytykseen kannattaa käyttää pakastamista: leikkaa piirakka joko osiin tai pakasta kokonaisena ja kääri piirakka huolellisesti ennen pakastamista.