&format=jpg)
Sitruunainen piiras

Tee näin:
Sitruunainen piiras
Sitruunainen piiras Q&A
Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.
Suurin syyllinen juoksevaan sitruunakermakuorrutteeseen on liika kuumuus - siksi käytämme vesihauteessa seoksen tasaiseen lämmittämiseen sen sijaan, että laittaisimme sen suoraan liedelle. Varmista, ettet kuumenna täytettä liikaa, tai sitruunapiirakkakuorrutteesi voi osoittautua sitkeäksi. Jos tämä ei vieläkään auta, kokeile lisätä seokseen hieman enemmän maissitärkkelystä.
Tässä reseptissä käytetään sitruunakermaa, joka kovettuu suhteellisen nopeasti. Kun piirakka on otettu uunista, jätä se jäähdytystelineelle, kunnes muotti on täysin jäähtynyt.
Vaikka yksikään tämän reseptin ainesosista ei luonnostaan sisällä gluteenia, kiinnitä huomiota käyttämääsi maissitärkkelykseen. Jotkin maissitärkkelysmerkit eivät ole 100-prosenttisen puhtaita eivätkä siksi gluteenittomia, koska valmistusprosessissa on tapahtunut ristikontaminaatiota: tarkista etiketti varmuuden vuoksi.
Jos jääkaapissasi on vain vähän tilaa, voit jättää piirakan yön yli huoneenlämpöön, mutta koska resepti sisältää maitotuotteita ja kananmunaa, pidempi aika aiheuttaa bakteerien muodostumisen riskin, jolloin piirakkaa ei ole turvallista syödä.
Ainekset
Piirakkapohja
Vehnäjauhoja
|
175 g |
---|---|
Sokeria
|
2 rkl |
100 g | |
Vettä
|
1 rkl |
Sitruunakerma
Vastapuristettua sitruunamehua
|
5 rkl |
---|---|
Maissitärkkelystä
|
1 tl |
Tomusokeria
|
150 g |
100 g |
Tarjoiluun
2½ dl |
Paras herkku kuumana kesäpäivänä heti jäätelön jälkeen
Mikään jälkiruoka ei sovi paremmin lämpimään päivään kuin raikas, mausteinen sitruunapiirakka, mikä selittää osaltaan sen pitkäikäisyyden, sillä sitä on valmistettu jo 1700-luvulla. Piirakoiden päällä oleva sitruuna-curd (tai vaniljakastike, kuten sitä alun perin kutsuttiin) valmistettiin ensimmäisen kerran Englannissa 1800-luvullath , ja pian sen jälkeen se kulkeutui Amerikkaan, Ranskaan ja muuallekin.
Tarjoile piiras kermavaahdon kera
Sitruunapiirakan tekemisen jälkeen voi olla houkuttelevaa jättää lisukkeet väliin, mutta lupaamme, että se on sen arvoista. Kermavaahdon rasvainen, pyöreä maku on täydellinen kontrasti sitruunakuorrutteen terävyydelle - yhdessä ne nostavat jälkiruokasi seuraavalle tasolle.
Kahvia, teetä vai limsaa?
Tuoreen sitruunapiirakan viipale ja vahva kuppi kahvia tai tummaa teetä on yksinkertainen ja palkitseva nautinto, joka tekee kiireisen päivän tauosta entistäkin palkitsevamman. Kylmä juoma, kuten limsa, on yhtä lailla tyydyttävä tämän kesäaiheisen makean herkun kanssa - onhan syynsä, miksi sitruunaviipale sopii kylmän kokiksen kanssa.
Miten sitruunapiirakka kannattaa säilyttää?
Väitämme, että tämä sitruunapiirakka on parhaimmillaan viileänä, mutta se voi säilyä huoneenlämmössä jopa päivän. Muussa tapauksessa peitä se ja laita jääkaappiin, niin piirakka säilyy jopa kolme päivää. Pidempiaikaiseen säilytykseen kannattaa käyttää pakastamista: leikkaa piirakka joko osiin tai pakasta kokonaisena ja kääri piirakka huolellisesti ennen pakastamista.