Sitruuna-valkosuklaafudge

Sitruuna-valkosuklaafudge

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Tämä valkosuklaalta ja pirteältä sitruunalta maistuva fudge sopii vaikkapa joululahjaksi - tai omaan naposteluun.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 50 palaa

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita sokeri, kuohukerma, siirappi ja suola paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta ja keitä ilman kantta 15-20 minuuttia. Voit testata onko taikina valmis kahdella tavalla. Voit joko kaataa muutaman pisaran taikinaa kylmään veteen ja pyörittää taikinasta pallon, jonka tulisi olla kiinteä ja kova, jos taikina on valmis. Tai sitten voit odottaa kunnes taikinan lämpötila on 122°C. Aika vaihtelee riippuen siitä, kuinka suuri kattila on. Muista sekoita taikinaa usein. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää se seokseen. Hienonna suklaa. Lisää myös suklaa ja sitruunan raastettu kuori kattilaan ja sekoita fudgetaikina varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan (kooltaan noin 15x20 cm). Anna jäähtyä. Älä leikkaa toffeeta paloiksi ennen kuin se on täysin jähmettynyt. Tarjoillaan viileänä.