Sienitäytetyt munakoisot

Sienitäytetyt munakoisot

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Sienitäytetyt munakoisot ovat ihana herkku niin alku- kuin pääruoaksikin. Tarjoile munakoisot pääruokana luonnonjogurtin, keitetyn bulgurin tai riisin kera.

Ainekset

Annokset
  • 2 munakoisoa (yht. n. 500 g)

Täyte

  • 300 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • 1 tl yrttisuolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta

Tarjoiluun

  • 200 g Ingman luonnonjogurttia

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Halkaise munakoisot vaakasuoraan. Kaavi sisus lusikalla ja paloittele se karkeasti. Pane munakoisokuoret uunivuokaan ja paista uunissa 8-10 minuuttia. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, hienonna sipuli ja persilja. Paista sieniviipaleita ja sipulisilppua rasvassa pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää paloiteltu munakoisosisus pannulle ja jatka paistamista. Lisää persilja ja 1 1/2 dl juustosta sekä yrttisuola ja pippuri. Tarkista täytteen maku. Täytä esipaistetut munakoisokuoret täytteellä ja ripota loput juustosta päälle. Gratinoi munakoisot uunin keskiosassa, kunnes juusto on saanut hiukan väriä eli 10-12 minuuttia.