Syksyinen lihapata

Syksyinen lihapata

Syksyn antimia sieniä ja omenia sisältävä lihainen pata on helposti syntyvä herkkuruoka. Nauti pata perunamuusin kera!
https://www.arla.fi/reseptit/sieni-omenapata/

Tee näin:

  • Kuutio liha noin 3x3 cm paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pata, lisää voi ja ruskista liha pienissä erissä. Lisää sipuli, lihaliemikuutio, tomaattipyree ja vesi. Anna padan hautua noin tunnin. Leikkaa sienet paloiksi. Poista kodat omenoista ja leikkaa ne paloiksi. Paista sienet ja omenat voissa pannulla ja lisää ne pataan, lisää Créme frâiche ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Koristele persiljalla, tarjoile perunamuusin kera.
Valmis!
Vinkki

Pekonin sijaan pataan voi käyttää savustettua siankylkeä.

Ainekset

Naudan etuselkää tai lapaa
500 g
Keltasipuli
1
3 rkl
Lihaliemikuutio
1
Mustapippuria
1 tl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Soijakastiketta
½ rkl
Vettä
3 dl
Tuoreita sieniä (n. 200 g)
8 dl
Savustettua pekonia
100 g
Omenoita
2
2 rkl
2 dl
Silputtua persiljaa
1 dl
Lisää herkullisia ideoita