Savoijinkaalikääryleet

Savoijinkaalikääryleet

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Nämä hieman erilaisella reseptillä valmistetut kaalikääryleet sisältävät mm. päärynää ja muskottipähkinää!

Ainekset

Annokset
  • 4 keitettyä perunoita (yht. 200 g)
  • 16 kpl savoijinkaalin lehtiä
  • 1½ dl saksanpähkinöitä
  • ½ punasipulia
  • 1 pieni, kypsä päärynä
  • 150 g Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • raastettua muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Voiteluun

Tee näin:

Tee näin:

Poista kova lehtiruoti kaalin lehdistä. Keitä kaalinlehtiä miedosti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Paahda pähkinöitä uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia tai paahda kuumalla pannulla välillä käännellen. Rouhi pähkinät. Kuori ja silppua sipuli. Poista päärynästä siemenet ja paloittele päärynä pieniksi paloiksi. Muhenna perunat ja lisää rahka, pähkinärouhe, sipulisilppu, päärynäkuutiot, muskotti, suola ja pippuri. Annostele täyte kaalinlehdille ja taittele lehdet kääryleiksi. Sekoita voi ja hunaja keskenään ja voitele kääryleet seoksella.

Vinkki

Kokeile myös Köökistä kajahtaa -blogin Maijan kaalikääryleitä, jotka tehdään tutusta keräkaalista, ja joiden täytteessä käytetään ohrasuurimoita.