Saksanpähkinämarenki

Saksanpähkinämarenki

60+ min
Saksanpähkinäinen marenki kermavaahdon ja mansikoiden kera on ihana herkku jälkiruokapöytään. Kaiken lisäksi saksanpähkinämarenki on helppo valmistaa!
https://www.arla.fi/reseptit/saksanpahkinamarenki/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 150 °C:een.
  • Aloita valmistamaan saksanpähkinämarenki vatkaamalla valkuaiset ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri vähän kerrallaan.
  • Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 30 cm levyiseksi ympyräksi.
  • Ripottele pähkinät pinnalle. Paista uunin keskiosassa noin tunti.
  • Sammuta uuni ja anna marengin olla uunissa vielä muutaman tunnin ajan.
  • Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja tomusokeri.
  • Tiputtele marenkipohjan päälle kermavaahtonokareita ja mansikanpuolikkaita.
  • Tarjoile saksanpähkinämarenki hyvän kahvin tai teen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Saksanpähkinämarenki
Munanvalkuaista
3
Puristettua sitruunamehua
½ tl
Sokeria
1½ dl
Saksanpähkinöitä reiluina palasina
1 dl
2 dl
100 g
Tomusokeria
2 rkl
Tuoreita mansikoita
1 l
Lisää herkullisia ideoita