Runeberginkakku

Runeberginkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Runeberginkakku on yhtä herkullinen ja maukas kuin perinteinen torttukin - siitä vain riittää useammallekin herkkusuulle!

Ainekset

Annokset
  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl piparin- tai keksinmuruja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl punssia
  • 1 dl Arla Kevytkermaa
  • ½ dl Appelsiinitäysmehua TAI
  • ½ dl Omenatäysmehua

Kostutus

  • 1 dl Appelsiinitäysmehua TAI
  • 1 dl Omenatäysmehua
  • 1 tl punssia

Pinnalle

  • 2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1½ dl tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kerma, mehu ja punssi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kostuta kokonaan jäähtynyt kakku mehu-punssiseoksella. Kostuttaminen käy kätevästi pullasudilla. Jos mahdollista, anna kakun maustua pari tuntia tai seuraavaan päivään, jolloin maku on parhaimmillaan. Levitä kakun pinnalle vadelmahilloa. Tee tomusokerista ja kevyesti vatkatusta valkuaisesta tahna. Kaada seos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota koristekuvioita kakun pinnalle. Vinkki! Voit käyttää manteli- tai rommiaromia punssin asemesta.