Runebergin torttu

Runebergin torttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Runebergintorttu on mantelilla tai rommilla maustettu leivonnainen, jota yleensä koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 18 kpl

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tippaa karvasmanteliaromia

Pinnalle

  • paistonkestävää vadelmamarmeladia

Sokerikuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • n. 1 rkl sitruunamehua tai vettä

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet, maito ja karvasmanteliaromi. Vatkaa tasaiseksi. Annostele taikina leivos- tai muffinivuokiin. Tee taikinan pinnalle syvennyksiä. Täytä ne vadelmamarmeladilla. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.