Runebergin torttu

Runebergin torttu

Runebergintorttu on mantelilla tai rommilla maustettu leivonnainen, jota yleensä koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute.
https://www.arla.fi/reseptit/runebergin-torttu/

Tee näin:

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet, maito ja karvasmanteliaromi. Vatkaa tasaiseksi. Annostele taikina leivos- tai muffinivuokiin. Tee taikinan pinnalle syvennyksiä. Täytä ne vadelmamarmeladilla. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

200 g
Fariinisokeria
1½ dl
Sokeria
½ dl
Kananmunia
2
1 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Korppujauhoa
2 dl
Mantelirouhetta
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Tippaa karvasmanteliöljyä tai aromia
Pinnalle
Paistonkestävää vadelmamarmeladia
Sokerikuorrute
Tomusokeria
1 dl
Sitruunamehua tai vettä
n. 1 rkl
Lisää herkullisia ideoita