Runebergin tortut

Runebergin tortut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(16)

Runebergintorttu on mantelilla tai rommilla maustettu leivonnainen, jota yleensä koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute.

Ainekset

Annokset
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mantelijauhetta

Pinnalle

  • vadelmahilloa

Sokerikuorrutus

  • n. 1 dl tomusokeria
  • ½ rkl vettä

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Asettele pellille tai muffinssivuoan syvennyksiin 12 paperista leivos-tai muffinssivuokaa ja lusikoi taikinaa kuhunkin leivosvuokaan. Laita tortut noin 200-asteiseen uuniin ja paista niitä 10 minuuttia. Valmista sokerikuorrute sillä aikaa, kun tortut jäähtyvät sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään (seoksen pitäisi olla tarpeeksi notkeaa pursotettavaksi). Kumoa tortut vuoistaan ja lusikoi jokaisen tortun päälle vadelmahillonokare. Pursota (tai valuta lusikalla) sokerikuorrutteesta "rengas" kunkin vadelmasilmän ympärille.