Runebergin tortut

Runebergin tortut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(23)

Runebergin tortut ovat mantelilla maustettuja leivonnaisia, joita koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mantelijauhetta

Pinnalle

  • vadelmahilloa

Sokerikuorrutus

  • n. 1 dl tomusokeria
  • ½ rkl vettä

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita Runebergin tortut valmistamalla ensiksi torttutaikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Asettele pellille tai muffinssivuoan syvennyksiin 12 paperista leivos- tai muffinssivuokaa ja lusikoi taikinaa kuhunkin leivosvuokaan. Laita Runebergin tortut noin 200°C asteiseen uuniin ja paista niitä 10 minuuttia. Kun Runebergin tortut ovat kypsiä, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.

3. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään. Huomioi, että seoksen pitäisi olla tarpeeksi notkeaa pursotettavaksi.

4. Kumoa Runebergin tortut vuoistaan ja lusikoi jokaisen tortun päälle nokare vadelmahilloa. Pursota (tai valuta lusikalla) sokerikuorrutteesta "rengas" kunkin vadelmasilmän ympärille. Tarjoile valmiit Runebergin tortut kahvipöydässä tai jälkiruoaksi.

Lisää herkullisia ideoita