Runebergin torttu

(10)
Kommentit
Runebergin torttu

Runebergintorttu on mantelilla tai rommilla maustettu leivonnainen, jota yleensä koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/runebergin-torttu/

Ainekset

18 palaa
200 g
Fariinisokeria
1½ dl
Sokeria
½ dl
Kananmunat
2
1 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Korppujauhoa
2 dl
Mantelirouhetta
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Tippaa karvasmanteliöljyä tai aromia

Pinnalle

Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Sokerikuorrute

Tomusokeria
1 dl
Sitruunamehua tai vettä
n. 1 rkl

Tee näin:

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet, maito ja karvasmanteliaromi. Vatkaa tasaiseksi. Annostele taikina leivos- tai muffinivuokiin. Tee taikinan pinnalle syvennyksiä. Täytä ne vadelmamarmeladilla. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Kommentit