Pulled beef -pita

Pulled beef -pita

Pulled beef -pita on tuhtia evästä. Pitaleipää, mureaa naudanlihaa, raikasta salsaa sekä yrteillä ja valkosipulilla maustettua kermaviiliä. Nam!
https://www.arla.fi/reseptit/pulled-beef--pita/

Tee näin:

Pulled beef
  • Pyydä lihakauppiasta puolittamaan luullinen liha. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
  • Valmista lihaliemi kuutiosta tai fondista. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat.
  • Ruskista liha kauttaaltaan suuressa paistinpannussa tilkassa öljyä. Mausta liha suolalla ja nosta suureen uunipataan.
  • Paahda kasvikset samassa pannussa, jossa ruskistit lihan. Älä huuhdo pannua välillä, jotta saat kaikki maut talteen. Lisää kasvikset, timjami ja mausteet pataan lihan joukkoon.
  • Lisää kiehuvaa lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella ja nosta 110-asteiseen uuniin 10–12 tunniksi.
  • Kun liha on mureaa, nosta se pois liemestä.
  • Siivilöi liemi kattilaan. Keitä lientä voimakkaasti, kunnes jäljellä on 1/3 osa.
  • Revi hieman jäähtynyt liha haarukan avulla säikeiksi. Mehusta revitty liha sekoittamalla sen joukkoon kokoon keitettyä lientä.
Pitaleivät
  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy.
  • Sekoita joukkoon jauhot pienissä erissä, koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  • Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa.
  • Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään. Kauli pullat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n leiviksi.
  • Nosta pitaleivät kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.
  • Paista pitaleipiä 225-asteessa noin 12 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin ja kohonneet kupliksi.
Tomaattisalsa
  • Viipaloi tomaatit ja chili. Kuori ja kuutioi sipuli. Silppua korianteri. Purista joukkoon limen mehu ja mausta salsa suolalla ja pippurilla.
Kokoa pulled beef -pita
  • Mausta kermaviili valkosipulilla ja yrteillä. Täytä pitaleivät revityllä naudanlihalla, salaatilla, ja tomaattisalsalla. Viimeistele bulled beer -pitaleivät kermaviilillä.
Valmis!

Ainekset

pulled beef eli revitty naudanliha
Luullista naudanlihaa esim. rintaa tai lapaa
1 kg
Lihalientä
noin 1½ l
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
Porkkanoita
2
Suolaa
1 tl
Rypsiöljyä
1 rkl
Ruukkua timjamia
Laakerinlehteä
3
Maustepippureita
5
Pitaleivät
Vettä
3 dl
Hiivaa
25 g
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
noin 7 dl
Tomaattisalsa
Rasia miniluumutomaattia
1
Punasipuli
1
Chili
1
Ruukkua korianteria
Limetin mehu
Suolaa
ripausta
Mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Valkosipulia ja yrttejä oman maun mukaan
Lisää herkullisia ideoita