Pot au feu mausteisista makkaroista

Pot au feu mausteisista makkaroista

Pot au feu, eli lihapata, on tunnetuin ruokalaji Ranskassa ja sitä valmistetaan yleensä sunnuntaisin. Herkullinen pyhäruoka, joka maistuu koko perheelle!

Tee näin:

  • Kuori juurekset ja leikkaa ne palasiksi. Kuori sipuli ja hienonna se karkeaksi. Kuullota sipuli rasvassa padassa. Lisää juurekset, lihaliemi ja laakerinlehdet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Leikkaa makkara ja purjosipulit palasiksi. Lisää ne pataan ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Lisää nokare crème fraichea padan päälle tarjoiltaessa.
Valmis!

Ainekset

Mausteista makkaraa, n. 300 g
4
Palsternakkaa
4
Porkkanoita
4
Sipuli
1
1 rkl
Lihafondia
5 dl
Laakerinlehti
2
Pientä purjoa
2
200 g
Sinappia
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Rakuunaa
Lisää herkullisia ideoita