Porkkanakakku

Porkkanakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Porkkanakakku on lyömätön klassikko, ja sen herkullinen miedosti hapan kuorrute vie kielen mennessään. Koristele porkkanakakku saksanpähkinöillä ja kanelilla.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

pohja

  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 3 porkkanaa
  • 2 dl Arla Meijerivoita sulatettuna Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia

Kuorutus

  • 150 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl tomusokeria
  • 2 tl puristettua sitruunan mehua
  • ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Tee näin:

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175°C ja vuoraa 20 x20 cm uunivuoka leivinpaperilla.
2. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
3. Sekoita sulatettu voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää taikinaan pähkinärouhe ja porkkanaraaste.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 50 min. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä.
6. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä se kakun pinnalle, koristele saksanpähkinärouheella.

Vinkki

Vinkki Voit yhtä hyvin paistaa kakun pyöreässä irtopohja vuoassa halkaisija n.24 cm.