Vinkkejä: Pizzapohjia voidaan käyttää myös pannupizzoihin, ilman esikypsytystä. Tai voit tehdä litteitä pizzoja 2 kpl, joiden halkaisija on noin 32 cm.
Taikina voidaan myös käyttää focaccian tekoon. Kauli taikinasta noin 30 x 30 cm ja aseta se leivinpaperille uunipellille. Paina painumia taikinaan sormin. Laita pari ruokalusikallista oliiviöljyä taikinalle, ripottele hieman suolaa ja halutessasi pieniä rosmariininoksia. Paista focaccia 250 °C:ssa uunin keskiosassa noin 18 minuuttia.
Kokeile myös perinteistä pizzapohjaa, joka valmistuu kokonaan vehnäjauhoista.
Hiivaa
|
25 g |
---|---|
Kädenlämpöistä vettä
|
2 dl |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Suolaa
|
1 tl |
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 2,25 dl)
|
125 g |
Pizzajauhoja
|
n. 5 dl |
Oliiviöljyä voiteluun
|
½ rkl |
---|