Pizzapohja täysjyväjauhoista

Pizzapohja täysjyväjauhoista

Tee pizzasta entistä maukkaampi, ja myös hieman terveellisempi, valmistamalla sen pohja täysjyväjauhoista. Lisää vain makusi mukaiset täytteet, paista ja nauti!
https://www.arla.fi/reseptit/pizzapohja-taysjyvajauhoista/

Tee näin:

  • Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hieman pizzajauhoja). Käännä taikina hyvin puisella lusikalla. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin ½ tunniksi. Laita uunipelti lämpiämään uuniin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää halutessasi loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan. Kaulitse kummastakin osasta pyöreät pizzapohjat (noin 22 cm halkaisijaltaan). Voitele kaksi pyöreää vuokaa (myös 22 cm halkaisijaltaan) öljyllä ja aseta taikinat vuokiin. Esipaista pizzapohjia noin 8 minuuttia 250 °C:ssa uunin keskiosassa. Sitten voit lisätä suosikkitäytteesi ja paistaa pizzat.
Valmis!
Vinkki

Vinkkejä: Pizzapohjia voidaan käyttää myös pannupizzoihin, ilman esikypsytystä. Tai voit tehdä litteitä pizzoja 2 kpl, joiden halkaisija on noin 32 cm.

Taikina voidaan myös käyttää focaccian tekoon. Kauli taikinasta noin 30 x 30 cm ja aseta se leivinpaperille uunipellille. Paina painumia taikinaan sormin. Laita pari ruokalusikallista oliiviöljyä taikinalle, ripottele hieman suolaa ja halutessasi pieniä rosmariininoksia. Paista focaccia 250 °C:ssa uunin keskiosassa noin 18 minuuttia.

Vinkki

Kokeile myös perinteistä pizzapohjaa, joka valmistuu kokonaan vehnäjauhoista.

Ainekset

Hiivaa
25 g
Kädenlämpöistä vettä
2 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 2,25 dl)
125 g
Pizzajauhoja
n. 5 dl
Oliiviöljyä voiteluun
½ rkl