Pizzapohja täysjyväjauhoista

Pizzapohja täysjyväjauhoista

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tee pizzasta entistä maukkaampi, ja myös hieman terveellisempi, valmistamalla sen pohja täysjyväjauhoista. Lisää vain makusi mukaiset täytteet, paista ja nauti!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 125 g täysjyvävehnäjauhoja (n. 2,25 dl)
  • n. 5 dl pizzajauhoja
  • ½ rkl oliiviöljyä voiteluun

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hieman pizzajauhoja). Käännä taikina hyvin puisella lusikalla. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin ½ tunniksi. Laita uunipelti lämpiämään uuniin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää halutessasi loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan. Kaulitse kummastakin osasta pyöreät pizzapohjat (noin 22 cm halkaisijaltaan). Voitele kaksi pyöreää vuokaa (myös 22 cm halkaisijaltaan) öljyllä ja aseta taikinat vuokiin. Esipaista pizzapohjia noin 8 minuuttia 250 °C:ssa uunin keskiosassa. Sitten voit lisätä suosikkitäytteesi ja paistaa pizzat.

Vinkki

Vinkkejä: Pizzapohjia voidaan käyttää myös pannupizzoihin, ilman esikypsytystä.
Tai voit tehdä litteitä pizzoja 2 kpl, joiden halkaisija on noin 32 cm.

Taikina voidaan myös käyttää focaccian tekoon. Kauli taikinasta noin 30 x 30 cm ja aseta se leivinpaperille uunipellille. Paina painumia taikinaan sormin. Laita pari ruokalusikallista oliiviöljyä taikinalle, ripottele hieman suolaa ja halutessasi pieniä rosmariininoksia. Paista focaccia 250 °C:ssa uunin keskiosassa noin 18 minuuttia.

Vinkki

Kokeile myös perinteistä pizzapohjaa, joka valmistuu kokonaan vehnäjauhoista.