Pizzapohja täysjyväjauhoista

Pizzapohja täysjyväjauhoista

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tee pizzasta entistä maukkaampi, ja myös hieman terveellisempi, valmistamalla sen pohja täysjyväjauhoista. Lisää vain makusi mukaiset täytteet, paista ja nauti!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 125 g täysjyvävehnäjauhoja (n. 2,25 dl)
  • n. 5 dl pizzajauhoja
  • ½ rkl oliiviöljyä voiteluun

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hieman pizzajauhoja). Käännä taikina hyvin puisella lusikalla. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin ½ tunniksi. Laita uunipelti lämpiämään uuniin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää halutessasi loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan. Kaulitse kummastakin osasta pyöreät pizzapohjat (noin 22 cm halkaisijaltaan). Voitele kaksi pyöreää vuokaa (myös 22 cm halkaisijaltaan) öljyllä ja aseta taikinat vuokiin. Esipaista pizzapohjia noin 8 minuuttia 250 °C:ssa uunin keskiosassa. Sitten voit lisätä suosikkitäytteesi ja paistaa pizzat.

Vinkki

Vinkkejä: Pizzapohjia voidaan käyttää myös pannupizzoihin, ilman esikypsytystä.
Tai voit tehdä litteitä pizzoja 2 kpl, joiden halkaisija on noin 32 cm.

Taikina voidaan myös käyttää focaccian tekoon. Kauli taikinasta noin 30 x 30 cm ja aseta se leivinpaperille uunipellille. Paina painumia taikinaan sormin. Laita pari ruokalusikallista oliiviöljyä taikinalle, ripottele hieman suolaa ja halutessasi pieniä rosmariininoksia. Paista focaccia 250 °C:ssa uunin keskiosassa noin 18 minuuttia.

Vinkki

Kokeile myös perinteistä pizzapohjaa, joka valmistuu kokonaan vehnäjauhoista.

Katso myös nämä