Piparkakkurahkatäytteinen juustokakku

(203)
Kommentit
Piparkakkurahkatäytteinen juustokakku

Jouluinen piparkakkurahkatäytteinen juustokakku syntyy helposti Arlan piparkakunmakuisesta rahkasta. Kausimaku on valmistuksessa marraskuusta tammikuun alkuun!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/piparkakkurahkataytteinen-juustokakku/

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 kpl

Pohja

Piparkakkuja
150 g
75 g

Täyte

Kuohukermaa
2 dl
2 prk
Liivatelehteä
5
(valinnainen) kanelia
1 ripaus
(valinnainen) kardemummaa
1 ripaus
(valinnainen) piparkakkumaustetta
1 ripaus

Kastike

Glögiä
1 dl
Sokeria
½ dl
Pakastepuolukoita
200 g

Koristeet

Ananaskirsikoita
3
Kanelitankoa
2
Tähtianista
3

Tee näin:

Juustokakku

  • Murskaa piparkakut ja sekoita sulatettu voi.
  • Vuoraa irtopohja vuoka (~24 cm) leivinpaperilla, taputtele piparkakkuseos pohjalle.
  • Liota liivatelehdet vedessä ohjeen mukaisesti.
  • Vaahdota kerma, lisää rahkat, tarkista maku, lisää mausteet, jos pidät voimakkaasta joulun mausta. Kuumenna tilkka vettä ja liotta liivatteet siihen, lisää hyvin sekoittaen rahkan joukkoon.
  • Anna kakun hyytyä vähitään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Glögikastike

  • Keitä sokerista ja glögistä siirappi.
  • Hienonna kohmeisset puolukat sauvasekoittimella ja mausta glögisiirapilla, tarkista maku.
  • Koristele kakku jouluisilla mausteilla ja ananaskirsikoilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Tutustu myös muihin herkullisiin juustokakkujen resepteihin!

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet