Pienet kermakaramellit

Pienet kermakaramellit

Arvioi

(0)

Nämä herkulliset kermakaramellit vievät kielen mennessään. Valmista juhlilla tarjoiltavaksi tai ihan vain omaksi herkuksi arkeen.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 96 kpl

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä vesi, etikka ja sokeri kiehuvaksi kattilassa (joka on tilavuudeltaan n. 3 litraa). Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes se on vaalean kellertävää. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon ruokasooda. Vatkaa kerma sekaan vähän kerrallaan. Lämmitä kermaseos kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä, sekoittaen 20-30 minuuttia. Tee 20 minuutin kuluttua karamellitesti: Kasta teelusikallinen karamelliseosta kylmässä vedessä noin 15 sekuntia. Jos se voidaan pyörittää pehmeäksi ja joustavaksi palloksi, on karamelli valmis, muuten jatka keittämistä vähän aikaa - ja toista karamellitesti. Kaada karamelli leivinpaperilla vuorattuun astiaan (noin 18 x 24 cm). Nosta noin ½ tunnin päästä jähmettynyt karamelli pois astiasta leivinpaperin avulla. Leikkaa karamelli pitkittäin15 osaan ja leveyssuunnassa 5 osaan, jotta siellä on 96 kermakaramellia (noin 1 ½ x 3 cm). Laita karamellit katettuna jääkaappiin seuraavaan päivään asti. Pakkaa kermakaramellit yksittäin, kuten folioon tai leivinpaperiin ja säilytä niitä astiassa jääkaapissa.

Vinkki

Vinkki! Kermakaramellit voidaan kastaa sulatetussa tummassa suklaassa.