Naudan entrecôte
|
200 g |
---|---|
Sipuli
|
1 |
2 rkl | |
Suolaa
|
|
Mustapippuria
|
|
75 g | |
Raastettua Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
|
75 g |
Patonki
|
1 |
Majoneesia
|
1 dl |
Italialais-amerikkalaiset veljekset Pat ja Harry Olivieri keksivät Philly Cheesesteakin vuonna 1930. Nykyään variaatioita on loputtomasti, mutta tietyt elementit ovat ehdottoman tärkeitä: pitkä, rapea italialainen sämpylä, joka on täytetty ohuiksi viipaleiksi leikatulla, vastapaistetulla naudanlihalla (yleensä ribeye) ja sulatetulla juustolla.
Täydellisessä juusto-pihvi-sandwichissa lihan, juuston ja leivän maut ja rakenteet ovat juuri oikeassa tasapainossa, ja maut sitoo yhteen pehmeä majoneesi. Vain kokeilemalla ja maistamalla saat selville, mistä tässä herkkuleivässä on kysymys!
Lisukkeet eivät ole välttämättömiä aitouden kannalta, mutta jos haluat lisätä voileipään toisen makuelementin, kokeile paistettuja sipuleita, grillattuja paprikoita, suolakurkkua tai ehkä jopa kermaista piparjuurikastiketta.
Pihvi (ja muut lihat) on helpointa viipaloida ohuiksi, kun ne ovat osittain pakastettuja. Aloita leikkaamalla lihan ulkopuolelta näkyvä rasva pois. Seuraavaksi viipaloi pihvit pituussuunnassa kahtia ja aseta ne leivinpellille. Pakasta noin 10 minuuttia (tai enemmän, lihan paksuudesta riippuen), kunnes ne ovat kiinteitä. Viipaloi palat mahdollisimman ohuiksi hyvin terävällä veitsellä. Muista: sulata liha ennen kypsentämistä ja jätä se huoneenlämpöön 30 minuutiksi ja paista se erissä. Jos epäilet veitsitaitojasi, pyydä lihakauppiaasi leikkaamaan liha puolestasi.
Alkuperäinen valinta oli mieto, kermainen provolone. Nykyään käytetään yleisesti amerikkalaista juustoa ja juustokastikkeeksi kutsuttua Cheez Whiz -juustoa. Jos sinulla ei ole kumpaakaan näistä käsillä, lehmänmaitomozzarellan ja cheddarjuuston raasteiden sekoitus vastaa hyvin näiden juustojen kermaisuutta, terävyyttä, sulavuutta ja suutuntumaa.
Kuten muutkin naudanlihaleivät, Philly cheese steak sandwich tarjoillaan usein ranskalaisten, sipulirenkaiden tai jopa pienen peruna- tai pastasalaattiannoksen kera.
Entrecotea voi korvata erinomaisesti litteällä lehtipihvillä, joka on myös erittäin maukas.