Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

35 minuuttia
Klassinen Philly cheese steak sandwich on enemmän kuin voileipä. Kaikille philadelphialaisille se on suolainen pala historiaa ja herkullinen osoitus kansalaisylpeydestä, joka tarjoillaan kuumana tuoreessa hoagie-sämpylässä.
https://www.arla.fi/reseptit/philly-cheese-steak-sandwich/

Tee näin:

Philly cheese steak sandwich
  • Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna voi suuressa paistinpannussa. Paista sipuli kullanruskeaksi. Siirrä sivuun.
  • Paista liha erissä kuumalla pannulla voissa. Sekoita sipuli lihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita kaikki liha pannulle ja asettele se pitkulaiseen muotoon. Lisää juusto lihan pinnalle ja anna sulaa.
  • Leikkaa leipä pituussuunnassa kahtia. Levitä leivän sisään majoneesia ja täytä se lihalla ja juustolla.
Valmis!

Ainekset

Philly cheese steak sandwich
Naudan entrecôte
200 g
Sipuli
1
2 rkl
Suolaa
Mustapippuria
75 g
Raastettua Arla® Tolkuton Cheddar -juustoa
75 g
Patonki
1
Majoneesia
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Club Sandwich
30 minuuttia
Club Sandwich
(9)
Reuben sandwich
40 minuuttia
Reuben sandwich
(4)

Philly cheesesteak - amerikkalainen klassikko

Italialais-amerikkalaiset veljekset Pat ja Harry Olivieri keksivät Philly Cheesesteakin vuonna 1930. Nykyään variaatioita on loputtomasti, mutta tietyt elementit ovat ehdottoman tärkeitä: pitkä, rapea italialainen sämpylä, joka on täytetty ohuiksi viipaleiksi leikatulla, vastapaistetulla naudanlihalla (yleensä ribeye) ja sulatetulla juustolla.

Täydellisen Philly-sandwichin salaisuus

Täydellisessä juusto-pihvi-sandwichissa lihan, juuston ja leivän maut ja rakenteet ovat juuri oikeassa tasapainossa, ja maut sitoo yhteen pehmeä majoneesi. Vain kokeilemalla ja maistamalla saat selville, mistä tässä herkkuleivässä on kysymys!

Parhaat täytteet Philly cheese steak sandwichiin?

Lisukkeet eivät ole välttämättömiä aitouden kannalta, mutta jos haluat lisätä voileipään toisen makuelementin, kokeile paistettuja sipuleita, grillattuja paprikoita, suolakurkkua tai ehkä jopa kermaista piparjuurikastiketta.

Ammattilaisten vinkkejä naudanlihapihvin ohueksi leikkaamiseen

Pihvi (ja muut lihat) on helpointa viipaloida ohuiksi, kun ne ovat osittain pakastettuja. Aloita leikkaamalla lihan ulkopuolelta näkyvä rasva pois. Seuraavaksi viipaloi pihvit pituussuunnassa kahtia ja aseta ne leivinpellille. Pakasta noin 10 minuuttia (tai enemmän, lihan paksuudesta riippuen), kunnes ne ovat kiinteitä. Viipaloi palat mahdollisimman ohuiksi hyvin terävällä veitsellä. Muista: sulata liha ennen kypsentämistä ja jätä se huoneenlämpöön 30 minuutiksi ja paista se erissä. Jos epäilet veitsitaitojasi, pyydä lihakauppiaasi leikkaamaan liha puolestasi.

Mitä juustoa pitäisi käyttää Philly cheesesteak sandwichissa?

Alkuperäinen valinta oli mieto, kermainen provolone. Nykyään käytetään yleisesti amerikkalaista juustoa ja juustokastikkeeksi kutsuttua Cheez Whiz -juustoa. Jos sinulla ei ole kumpaakaan näistä käsillä, lehmänmaitomozzarellan ja cheddarjuuston raasteiden sekoitus vastaa hyvin näiden juustojen kermaisuutta, terävyyttä, sulavuutta ja suutuntumaa.

Miten tarjoilet Philly cheesesteak -voileivän?

Kuten muutkin naudanlihaleivät, Philly cheese steak sandwich tarjoillaan usein ranskalaisten, sipulirenkaiden tai jopa pienen peruna- tai pastasalaattiannoksen kera.

Vinkkejä

Entrecotea voi korvata erinomaisesti litteällä lehtipihvillä, joka on myös erittäin maukas.