Pestopiirakka

Pestopiirakka

Pestopiirakka on oiva vierastarjottava tai runsaampi välipala omiin herkutteluhetkiin. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Pestopiirakka
  • Nypi voi ja jauhot tasaiseksi massaksi. Lisää rahka ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan noin 23 cm piirakkavuokaan. Pistele taikinaan reikiä haarukalla. Anna taikinan seistä jääkaapissa 30 min.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Hienonna basilika. Sekoita keskenään kananmunat, rahka, kerma, juusto, suola, pippuri, valkosipuli ja basilika.
  • Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
  • Ota pohja ulos uunista, kaada täyte piirakkapohjaan ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
  • Paista pestopiirakkaa uunin keskiosassa vielä 35-40 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Siivilöityjä spelttijauhoja
2½ dl
100 g
¾ dl
Täyte
Ruukkua tuoretta tuore basilika
2
Kananmunia
3
1¾ dl
1 dl
150 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
Murskattua valkosipulinkynsiä
2
Paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Sienipiiras
45 minuuttia
Sienipiiras
(2)