Perunasalaatti ja kylmäsavulohta

Perunasalaatti ja kylmäsavulohta

Arvioi

(0)

Perunasalaatti ja kylmäsavulohi on voittamaton yhdistelmä vaikkapa juhannuspöydässä.

Ainekset

Annokset
  • 6 keskikokoista, uutta perunaa keitettynä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ¾ dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl yrttisekoitusta, esim. Herbes de Provence
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • n. ½ tl mustapippuria myllystä
  • keskikokoista tomaattia
  • n. 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
  • 2 rkl kapriksia
  • 200 g Arla raejuustoa
  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • timjamin oksia

Tee näin:

Tee näin:

Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita valkoviinietikka, öljy sekä mausteet keskenään ja kaada perunoille. Anna marinoitua jääkaapissa jonkin aikaa. Viipaloi tomaatit. Asettele peruna- ja tomaattiviipaleet neljälle lautaselle, lisää kylmäsavulohiviipaleet, kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet ja kaprikset. Sekoita raejuusto sekä crème fraîche keskenään ja hienonna tuoretta timjamia joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla, jos haluat. Tarjoa seos salaatin kanssa.