Perunamunakas eli espanjalainen tortilla

Perunamunakas eli espanjalainen tortilla

Perunamunakas eli espanjalainen tortilla valmistetaan paistinpannun koossa, mutta leikataan pieniksi paloiksi ja syödään tapaksina. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/perunamunakas-eli-espanjalainen-tortilla/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan perunamunakas käsittelemällä perunat ja sipulit. Kuori ja leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  • Paista peruna- ja sipuliviipaleita pannulla öljyssä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
  • Vatkaa kananmunat ja kerma yhteen. Kaada kananmunakermaseos pannulle ja nostele perunoita ja sipuleita varovasti, jotta seos valuu pannun pohjalle saakka.
  • Laita levy keskilämmölle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Käännä perunamunakas ympäri kantta apuna käyttäen ja paista vielä 2-3 minuuttia.
  • Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Laita valmis perunamunakas tarjoilulautaselle ja lisää perunamunakkaan päälle tomaatit ja rucola.
  • Tarjoile valmis perunamunakas tuoreen leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Perunoita
500 g
Keltasipulia
2
Oliiviöljyä
½ dl
1 dl
Kananmunia
6
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Tomaatteja pilkottuna
2
Rucola
60 g
Lisää herkullisia ideoita
Munakas
5 minuuttia
Munakas
(23)
Menemen
Menemen
(45)