Persimon-leipä

1 tunti Brunssi
(2)
Kommentit
Persimon-leipä

Persimon-leipä on maukas vaihtoehto banaanileivälle. Persimoneja on saatavilla ainoastaan sesonkikautena eli lokakuusta tammikuuhun. Tutustu reseptiin!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/persimon-leipa/

Ainekset

15 annosta

Ainekset

Arla® Meijerivoita
100 g
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
Kananmunat
2
Sokeria
1¾ dl
Turkkilaista jogurttia
1 dl
Persimonia
2
(nokare voita ja vehnäjauho vuokaan)

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
  • Sulata voi, siirrä sivuun odottamaan.
  • Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja ripaus suolaa.
  • Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää voi muutamassa erässä joukkoon, koko ajan vatkaten.
  • Lisää taikinaan puolet jauhoseoksesta ja vatkaa sekaisin.
  • Sekoita joukkoon sitten jogurtti ja lopuksi vielä loput jauhoseoksesta. Vältä vatkaamasta liikaa.
  • Raasta persimonit karkeaksi raasteeksi. Kääntele raaste taikinan joukkoon, mutta älä enää vatkaa.
  • Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista persimon-leipää uunissa noin 60 minuuttia. Testaa cocktailtikulla leivän kypsyys (taikinaa ei saa jäädä tikkuun). Voit paistaa tarvittaessa leipää vielä 15 minuuttia.
  • Anna persimon-leivän jäähtyä ennen leikkaamista. Nauti banaanileivän tapaan esimerkiksi viikonloppubrunssilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet