Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Pehtoorin perunaloora on mehevä ja maistuva arkiruoka, joka on helppo valmistaa! Pehtoorin perunalooraan kuuluu mm. jauheliha, peruna ja sipuli.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl Arla Ingmariinia
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punaista paprikaa kuutioina
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 8 perunaa
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 250 g Arla Keso raejuustoa
  • 2 dl Arla Lempi Ruokakermaa valkoviini & tilli 15 %
  • 1 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 2 kananmunaa
  • 1½ tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha sipulien kanssa rasvassa. Mausta suolalla, paprikalla, pippureilla ja cayennepippurilla. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita puolet perunaviipaleista uunivuokaan ja niiden päälle jauheliha, raejuusto ja puolet juustoraasteesta. Lado loput perunaviipaleet näiden päälle. Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään ja mausta suolalla. Kaada seos vuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta ruoan pinnalle. Paista 200 asteessa n. 50–60 minuuttia tai, kunnes perunat ovat kypsyneet.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.