Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora on mehevä ja maistuva arkiruoka, joka on helppo valmistaa! Pehtoorin perunalooraan kuuluu mm. jauheliha, peruna ja sipuli.

Tee näin:

  • Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha sipulien kanssa rasvassa. Mausta suolalla, paprikalla, pippureilla ja cayennepippurilla. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita puolet perunaviipaleista uunivuokaan ja niiden päälle jauheliha, raejuusto ja puolet juustoraasteesta. Lado loput perunaviipaleet näiden päälle. Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään ja mausta suolalla. Kaada seos vuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta ruoan pinnalle. Paista 200 asteessa n. 50–60 minuuttia tai, kunnes perunat ovat kypsyneet.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Jauhelihaa
400 g
1 rkl
Pientä sipuleita
2
Valkosipulinkynsiä
2
Punaista paprika kuutioina
½
Paprikajauhetta
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Jauhettua valkopippuria
¼ tl
Cayennepippuri
¼ tl
Perunoita
8
2 dl
250 g
2 dl
1 dl
Kananmunia
2
Suolaa
1½ tl