Pääsiäiskeksit

Pääsiäiskeksit

Pääsiäiskeksien koristelussa vain mielikuvitus on rajana! Käytä apuna piparkakkumuotteja ja tee pääsiäiskekseistä värikkäitä kuorrutteen avulla. Nämä jos mitkä sopivat pääsiäisen kahvipöytään!
https://www.arla.fi/reseptit/paasiaiskeksit/

Tee näin:

Pääsiäiskeksit
 • Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhojen kanssa murotaikinaksi.
 • Sekoita joukkoon sokeri, vanilja ja suola.
 • Lisää muna ja siirappi, muodosta taikina palloksi.
 • Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin kylmenemään noin 45 minuutiksi.
 • Kuumenna uuni 180°C.
 • Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ja ota siitä muotilla 10-12 keksiä.
 • Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille – siirrä ne esimerkiksi lastan avulla.
 • Paista keksejä 12-14 minuuttia.
 • Anna niiden jäähtyä ritilällä.
Kuorrute ja koristelu
 • Sekoita valkuainen ja tomusokeri paksuksi kuorrutukseksi.
 • Jaa kuorrutus eri kulhoihin ja sekoita niihin eri elintarvikevärejä.
 • Siirrä puolet kustakin värikuorrutuksesta omaan pursotinpussiinsa ja leikkaa pieni aukko.
 • Käytä lusikkaa peittämään keksit kokonaan värillisellä kuorrutuksella ja pursotinpussissa olevia kuorrutuksia tehdäksesi pisteitä tai muita yksityiskohtia.
Valmis!
Vinkki

On tärkeää saada oikea koostumus kuorrutukselle. Sen täytyy olla paksumpaa kuin saattaisit ajatella, mutta jos se on liian paksua käsiteltäväksi, lisää yksi vesipisara kerrallaan ja sekoita, kunnes saat halutun koostumuksen. Kun sinulla on paksu kuorrutus, voit tehdä 3D:n kaltaisia koristeita päälle ja saat herkullisen paksun suullisen makeaa kuorrutusta jokaisella puraisulla. Saadaksesi tasaisemman reunan kuorrutuksen taustavärille, käytä pursotuspussia. Pursota hieno viiva keksin reunaa pitkin, jäljitellen muotoa hieman reunasta sisäänpäin, jotta näet paistetun keksin alta. Täytä keksi kuorrutteella.

Ainekset

Pääsiäiskeksit
125 g
Vehnäjauhoja
275 g
Vaniljasokeria
2 tl
Suolaa
¼ tl
Kananmuna
1
Vaaleaa siirappia
1 rkl
Kuorrute
Munanvalkuaista
50 g
Tomu sokeria
150 g
Elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita

Pääsiäiskeksien kanssa leikkisyys pääsee valloilleen

Leikkisät pääsiäiskeksimme on koristeltu kirkkailla väreillä. Voimaiset ja lehtevät rapeat keksit toimivat ihanteellisena pohjana makealle, eloisan väriselle ja sileälle kuninkaalliselle kuorrutukselle, luvaten herkutteluhetken, joka tasapainottaa perinteistä makua luovalla pääsiäisleikittelyllä. Nauti näiden keksien valmistamisesta ja koristelusta yhdessä perheen kanssa yhtä paljon kuin niiden herkuttelusta ja anna niiden tuoda väri- ja ilonpurkaus pääsiäispöytääsi.

Piparien ja keksien leipominen ei ole vain joulun juttu - pääsiäiskeksit tuovat kevään kahvipöytääsi

Puput ovat lähes synonyymi pääsiäiselle, ja pupumuoteilla voit luoda suloisia pupunmuotoisia pääsiäiskeksejä, jotka epäilemättä ovat hitti sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Yksinkertainen, mutta ikoninen muoto tarjoaa hauskan pohjan monenlaisille koristeluideoille, valkoisen kuorrutteen käytöstä jäljittelemään pörröistä pupun turkkia pienten yksityiskohtien, kuten silmien, nenien ja ehkä pienen rusettisolmion tai hännän lisäämiseen värikkäällä kuorrutuksella. Voit myös valita värikkään taustan ja pienet pilkut. Joka tapauksessa pääsiäispupukeksit lisäävät leikkisän elementin pääsiäisjuhliisi ja ovat ehdoton valinta, kun suunnittelet pääsiäismenuasi.

Muita pupunmuotoisia herkkuja ovat suloiset pääsiäispupukakut tai rahkapuput

Koska pääsiäispupu on melko ikoninen hahmo pääsiäisenä, tarvitsee pupu myös pääsiäismunia mitä piilottaa. Lisäksi voit kokeilla tehdä pääsiäispupukakun tai rahkapupuja, jotta pupun hahmo pääsee valloilleen!

Tee niistä omannäköisesi

Pääsiäiskeksit eivät rajoitu vain pupuihin ja muniin. Tee erilainen muoto käyttämällä muita muotteja tai terävää veistä leikkaamaan vapaalla kädellä. Taivas on rajana muotojen ja kuvioinnin suhteen, joten anna itsesi irrotella ja luo mestariteos kukista, ympyröistä, tipuista, pääsiäislampaista ja paljon muusta. Koristele kuninkaallisella kuorrutuksella eri väreissä ja kuvioissa viimeistelläksesi värikkään kevätesityksen.

Jos haluat säätää makua, voit lisätä taikinaan hieman sitruunan kuorta, limetin kuorta tai appelsiinin kuorta antaaksesi kekseille raikkaan vivahteen tasapainottamaan makeaa kuninkaallista kuorrutusta.