Omenapuuro

Omenapuuro

20 minuuttia
Omena-kaneli-kaurapuuroreseptimme saa sinut himoitsemaan kaurapuuroa joka aamu. Tämä hasselpähkinöiden, myslin ja makeiden kaneliomenoiden kanssa tarjoiltu aamiaispuuro eroaa tavallisesta puurosta huomattavasti. Omenat on paistettu voissa, maustettu kanelilla ja makeutettu hunajalla, jotta niistä syntyy herkullisin kuviteltavissa oleva kuorrute, joka täydentää täydellisesti pähkinäistä kaurapuuroa. Omena-kanelikaurapuurolle kaadettu, lämmitetty maito nostaa puuroannoksen seuraavalle tasolle ja takaa herkullisen, täyteläisen alun päivälle.

Tee näin:

Omenapuuro
  • Poista omenan ydin ja leikkaa omena lohkoiksi.
  • Paista omenalohkoja voissa pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ovat saaneet hieman väriä.
  • Lisää kaneli ja hunaja, kun omenat ovat melkein kypsiä.
  • Sekoita kaikki puuroa varten tarvittavat ainekset kattilassa ja keitä puuroa noin 3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
  • Kaada puuro kulhoihin ja lisää päälle paistettuja omenoita, pähkinöitä ja mysliä.
  • Tarjoile lämpimän, maidon kanssa.
Valmis!

Kysymyksiä omena-kanelipuurosta

Maukkaan aamiaisen tai iltapäivän välipalan valmistaminen on helppoa ja nopeaa omena-kanelipuuroreseptimme avulla. Jos haluat oppia siitä lisää, jatka lukemista alla.

Miten tehdä omena-kanelipuuroa?
Perinteisen aamiaispuuron muuttaminen hieman houkuttelevammaksi ei vaadi paljoa vaivaa. Valmista vain kanelilla maustettuja omenoita tuoreen kaurapuurosi joukkoon paistamalla omenaviipaleet voissa kanelin ja hunajan kanssa. Yhdistä kaura ja suolattu vesi paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna se kiehuvaksi samalla kun jatkat sekoittamista. Vähennä sitten lämpöä ja jatka keittämistä noin 3 minuuttia, kunnes kaura on saanut haluamasi koostumuksen. Tarjoa lämmin puuro kanelilla paahdettujen omenoiden, hasselpähkinöiden ja myslin kera ja kaada päälle lämmintä maitoa.
Miten tehdä kaneliomenoita puuroa varten?
Puuro ja omenat ovat ihana yhdistelmä, varsinkin jos omenat on maustettu kanelilla. Onneksi tämän omena-kanelipuuropääruoan valmistaminen on uskomattoman helppoa. Poistat vain kara ja leikkaat omenan lohkoiksi. Paista viipaleet pannulla keskilämmöllä sulatetussa voissa. Kun ne alkavat pehmetä, mausta ne jauhetulla kanelilla ja makealla hunajalla.
Voiko omena-kanelipuuroa tehdä etukäteen?
Kyllä, voit valmistaa omena-kanelipuuroa etukäteen, mutta puuro ja täytteet kannattaa lämmittää erikseen. Se sakenee huomattavasti jääkaapissa, joten sinun on lisättävä siihen maitoa tai vettä, kun lämmität sen uudelleen. Helpoin tapa varmistaa oikea koostumus on lämmittää se hitaasti miedolla lämmöllä liedellä. Kaneliomenat voi lämmittää uudelleen mikroaaltouunissa. Lisää niihin vain hieman vettä tai sitruunamehua ennen lämmittämistä 30-60 sekunnin ajan, jotta ne eivät kuivu.
Mitä lisätä omena-kanelipuuroon?
Parhaita ideoita siitä, mitä omena-kanelipuuroon voi lisätä, ovat hasselpähkinät ja mysli. Nämä rapeat täytteet luovat ihanan kontrastin sileälle ja kermaiselle puurolle. Hasselpähkinöiden pähkinäinen, maanläheinen maku sopii hienosti yhteen makeiden, lämpimien omenoiden kanssa, ja voit viedä ruokalajin makuprofiilia eri suuntiin leikittelemällä granolalajikkeilla. Tarjoilemalla se lämpimän, vatkatun maidon kanssa saat siitä vielä kermaisemman koostumuksen.

Ainekset

Omenapuuro
Kaurahiutale
2 dl
Suolaa
¼ tl
Vettä TAI
4½ dl
Arla® Puuromaitojuoma 1L (UHT)
4½ dl
Kaneliomenat
Omena
1
2 rkl
Kanelia
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Tarjoiluun
Karkeasti pilkottuja hasselpähkinöitä
4 rkl
Arla® Puuromaitojuoma 1L (UHT)
4 dl
Muromysliä
1 dl
Lisää herkullisia ideoita
Uunipuuro
45 minuuttia
Uunipuuro
(1)

Helppo omena-kaneli kaurapuuro lämpimän maidon kanssa

Tavallinen kaurapuuro on monissa maissa perusaamiainen, mutta sen tarjoaminen herkullisilla lisukkeilla nostaa puuron seuraavalle tasolle. Lämpimillä mausteilla maustetut makean kirpeät punaiset omenat ovat yksi tällainen maukas lisuke. Paistettuna rapeat hedelmät muuttuvat pehmeiksi ja mehukkaiksi.

Kun omenaviipaleiden annetaan kuitenkin karamellisoitua pannulla, niiden maku muuttuu makeammaksi ja voimakkaammaksi. Omenan luonnollisen maun ja lämmittävän, makean mausteisen kanelin yhdistelmä on ihana. Sinänsä tätä omena-kanelikaurapuuroa on pakko kokeilla, jos nautit kaurasta aamiaiseksi - ja vaikka et normaalisti nauttisikaan!

Tarjoile omena-kanelikaurapuuro lämpimän maidon kanssa, jolloin siitä tulee entistä kermaisempaa ja se saa lisää täyteläisyyttä sekä koostumukseltaan että maultaan. Kun lämmin maito vatkataan ensin kevyesti, siitä tulee ihastuttavan vaahtoavaa, mikä tekee yhdistelmästä entistäkin herkullisemman.

Nauti maukkaana aamiaisena tai täyttävänä välipalana

Höyryävä kulhollinen kermaista omena-kaneli-kaurapuuroa lämmittää ja tekee sinut tyytyväiseksi tuntikausiksi. Siksi se on täydellinen tapa aloittaa päivä ja tunne kestää lounaaseen asti. Voit kuitenkin kokeilla tätä puuroa myös välipalaksi iltapäivisin, kun päivällinen tuntuu olevan valovuosien päässä takana.

Jos tämä resepti inspiroi sinua kokeilemaan lisää hyviä kaurareseptejä, suosittelemme tutustumaan myös yön yli -kauraresepteihimme ja kaurapuuroihin, jotka molemmat voidaan helposti valmistaa samalla makuprofiililla kuin tämä herkullinen omena-kaneli-kaurapuuro, ja ne sopivat aamiaisruoaksi ja iltapäivän tai illan välipalaksi.

Herkulliset rapeat omena-kaneli-kaurapuuron täytteet

Omena-kaneli-kaurapuurosta tulee entistä herkullisempaa huolella valituilla täytteillä. Jotta pehmeä puuro ja mureat, kanelilla paistetut omenat saisivat hieman kontrastia, suosittelemme mysliä ja hienonnettuja hasselpähkinöitä. Nämä pähkinäisen makuiset omena-kaneli-kaurahiutaleiden täytteet antavat hyvän rapeuden, mikä tekee ruokailukokemuksesta monipuolisen ja pitää sen mielenkiintoisena joka suupalalla.

Kokeile muitakin ainesosia

Jos et saa tarpeeksesi kanelista, voit maustaa myös itse puuroa tällä lämmittävällä mausteella, jolloin saat entistäkin intensiivisempää omena-kaneli-kaurapuuroa. Muita mausteita, jotka sopivat hyvin yhteen kanelin kanssa, ovat sitruksinen kardemumma ja makean mausteinen, pähkinäinen muskottipähkinä, jos haluat lisätä makua hieman.

Helppo tapa kokeilla makuprofiilia muuttamatta sitä perusteellisesti on käyttää erilaisia myslejä. Helpoin tapa luoda versio, joka vastaa täydellisesti henkilökohtaisia mieltymyksiäsi, on tietysti valmistaa mysli itse. Jos et ole varma, miten päästä alkuun kotitekoisen omena-kanelikaurapuuron lisukkeen tekemisessä, löydät vinkkejä ja inspiraatiota resepteistämme klassiseen granolaan, jossa on siemeniä ja pähkinöitä, sekä kookosgranolan reseptistämme.

Vinkkejä

Paras vinkki omena-kaneli-kaurapuuron valmistamiseen täydellisesti kypsennettynä on käyttää oikeaa nestemäärää. Liian paljon nestettä tekee keittämisestä vetistä, kun taas liian vähän tekee kaurapuurosta kuivaa ja vaikeasti syötävää. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää noin 1:2-suhdetta, kuten me teemme reseptissämme, joskin hieman enemmän nestettä, jotta kaurasta tulee pehmeämpää, koska siihen lisätään myös omenoita ja lämmitettyä maitoa. Kaurahiutaleen koostumuksen tulisi mieluiten olla paksua, kermaista ja sileää. Kaurassa pitäisi olla vielä hieman purua ja se pitäisi olla hieman pureskeltavaa eikä täysin pehmeää.