Omenapuuro

Omenapuuro

20 minuuttia
Omenapuuro on ihana alku aamulle. Tarjoile omenapuuro maitovaahdon kera niin saat puurosta vieläkin ylellisemmän. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan omenapuuro keittämällä ensin kaurahiutaleet. Kiehauta vesi. Lisää kattilaan suola ja kaurasuurimot. Pienennä lämpöä ja hauduta omenapuuroa noin 3 minuuttia sekoittaen samalla.
Kaneliomenat
  • Kuori ja paloittele omena. Paista omenanpaloja voissa paistinpannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes omenanpalat ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä. Lisää paistamisen loppupuolella paistinpannulle kaneli ja hunaja.
Tarjoilu
  • Laita omenapuuro lautasille. Laita puuron päälle kaneliomenat, hasselpähkinöitä ja granolaa. Lämmitä ja vaahdota maito. Tarjoile omenapuuro lämpimällä vaahdotetulla maidolla.
Valmis!

Ainekset

Kaurahiutaleita
2 dl
Suolaa
1 maustemitallinen
Vettä
4½ dl
Kaneliomenat
Omenaa
1 kpl
2 rkl
Kanelia
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Tarjoiluun
Karkeasti pilkottuja hasselpähkinöitä
4 rkl
4 dl
Granolaa
1 dl
Lisää herkullisia ideoita