Nokkospesto

Nokkospesto

10 minuuttia
Nokkospesto valmistuu puutarhasta tai metsästä löytyvästä nokkosesta. Tarjoile nokkospesto leivän, pastan, grillikasvisten, keittojen ja salaattien kanssa.

Tee näin:

Nokkospesto
  • Aloita nokkospesto käsittelemällä ensin nokkoset. Huuhtele nokkoset hyvin (käytä käsineitä). Kaada kiehuvaa vettä nokkosten päälle ja anna niiden liota noin 3 minuuttia.
  • Laita nokkoset siivilään ja anna niiden valua hyvin.
  • Laita nokkoset, öljy, mantelit, juusto, valkosipuli ja suola tehosekoittimeen.
  • Sekoita nopeimmalla nopeudella noin 1 minuutin ajan tai kunnes nokkospesto on täysin sileää. Tarkista maku.
  • Kaada nokkospesto lasiin ja säilytä se jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Nokkospesto
Nokkosia (n. 75 g)
10
Rypsiöljyä
2½ dl
Paahdettuja manteleita
50 g
Hyvin kypsynyttä juustoa raastettuna, esim. parmesaani
50 g
Valkosipulinkynsi
1
Suolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Pesto
15 minuuttia
Pesto
(1)
Pestopasta
30 minuuttia
Pestopasta
(15)
Pasta-pestosalaatti
30 minuuttia
Pasta-pestosalaatti
(1)