&format=jpg)
Mukikakku

Tee näin:
Mukikakku
Mukikakku Q&A
Koska mukikakut ovat uskomattoman nopeita ja helppoja valmistaa, ne sopivat erinomaisesti nopeiksi välipaloiksi tai aamiaispaloiksi kiireisinä päivinä. Jos haluat lisätietoja herkullisesta herkusta, lue vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin alta.
Ainekset
Mukikakku
Kaurahiutale
|
1 dl |
---|---|
Banaani soseutettuna
|
½ |
Kananmuna
|
1 |
Kookoslastuja
|
1 rkl |
Kanelia
|
1 tl |
Mustikkat
|
½ dl |
Inkivääriä
|
½ rkl |
Maitorahkaa
|
½ dl |
Kostea kanelinen ja mustikkainen mukikakku
Mustikkainen mukikakku on loistava herkku, jota voi valmistaa nopeasti: saat valmista jopa alle 5 minuutissa. Tarjoile se ystävän tai perheenjäsenen suosikkimukissa ja varmista hymyn heidän kasvoilleen.
Vaikka mukikakku on nopea ja helppo valmistaa, se on herkullisen täyteläinen. Kananmuna ja banaani tekevät siitä niin pehmeän ja makean. Lisäksi ne takaavat kostean rakenteen kakulle. Makea ja maanläheinen kaneli antaa tälle kirpeälle marjaiselle välipalalle ihanan lämpimän vivahteen, joka tekee sen kakun makeasta makuprofiilista monitahoisemman.
Viimeistele miedolla rahkalla
Lämmin, makea mukikakku on rakenteeltaan hieman tiivis. Sen tarjoilu ilmavan, jääkylmän rahkan kanssa muodostaa herkullisen kontrastin. Jogurtin raikas ja mieto maku muistuttaa smetanaa ja siksi se sopiikin erinomaisesti piristämään makeaa ja täyteläistä mustikkakakkua ja tuomaan siihen vain ripaus happamuutta.
Helppo muffinin kokoinen mukikakku välipalaksi tai aamiaiseksi
Mukikakun kaltainen yhden annoksen kakku sopii täydellisesti makeanhimon tyydyttämiseen ilman, että tarvitsee leipoa kokonaista kakkua. Pienen kokonsa ansiosta mukikakku sopii erinomaisesti välipalaksi, mutta se on myös tarpeeksi runsas, jotta se sopii nopeaksi, makeaksi aamiaiseksi - tai milloin vain välipalaksi, kun haluat jotain maukasta ja helppoa.
Etsitkö lisää tämänkaltaisia maukkaita ja herkullisia välipaloja? Tutustu myös resepteihimme kaurapaistoksen, banaanimuffinssien ja pekoni-munamuffinssien valmistukseen.
Mustikoita, kaurahiutaleita ja kookospähkinää
Mustikkaisissa mukikakussamme on paljon ihania makuja ja koostumuksia. Kookoshiutaleet tuovat kakkuun ihanaa makeutta, pähkinäisiä sävyjä sekä mukavaa pureskeltavaa rakennetta.
Samoin kaurahiutaleet antavat tälle kostealle kakulle hieman rapeutta. Ne tuovat myös hieman maanläheisiä sävyjä makean mustikkakakun makuprofiiliin. Värikkäät mustikat itsessään tuovat makeutta sekä raikkautta, jotka piristävät runsasta ja hieman tiivistä kakkua.
Tee mukikakku omalla tavallasi
Mukikakkureseptimme kokeileminen on uskomattoman helppoa. Voit esimerkiksi lisätä rapeutta käyttämällä hienonnettuja manteleita, saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä tai antaa sille enemmän lämmittäviä makuja käyttämällä kanelin lisäksi hieman kardemummaa ja muskottipähkinää.
Jos haluat lisätä makua, sitruunan maku sopii mainiosti yhteen makeiden mustikoiden kanssa. Kokeile käyttää hieman vastapuristettua sitruunamehua ja/tai sitruunankuorta tuomaan mukikakkuusi raikkaan, mausteisen makua.
Toinen vaihtoehto on lisätä mukikakkuihin vielä enemmän tuoreita marjoja. Makean kirpeät mustikat sopivat hyvin yhteen muiden marjojen, kuten vadelmien, karpaloiden, karviaisten sekä makeiden mansikoiden kanssa. Kokeile eri marjoja sen mukaan, mitä marjoja sinulla on käsilläsi, ja löydä oma suosikkimakuyhdistelmäsi. Varmista vain, että marjoja ei lisätä liikaa, jotta kakusta ei tule vetinen.
Vinkkejä
Kun valmistat tätä mukikakkua, on tärkeää valita mikroaaltouunille sopiva muki. Jätä isoäitisi koristeellinen posliini hyllyynsä ja valitse sellainen, joka kestää mikroaaltouunin. Mukikakkuja voi tietysti hätätapauksessa valmistaa myös mikroaaltouuninkestävissä laseissa, purkeissa ja keraamisissa vuoissa.
Toiseksi, kannattaa valita hieman iso muki, jotta se ei täyty liikaa, sillä mukikakku voi valua yli, kun se nousee mikroaaltouunissa. Tämä voi aiheuttaa helposti hieman sotkua. Täytä muki siis vain puoliväliin!