Mukikakku

Mukikakku

Maukas mustikkakakku on uskomattoman helppo valmistaa, ja sen valmistaminen mikroaaltouunissa kestää vain muutaman minuutin. Näin ollen se sopii täydellisesti kiireisiin päiviin tai aamuihin, jolloin haluat jotain makeaa, mutta sinulla ei ole paljoa aikaa. Kaurahiutaleista, banaanista, kookosrouheesta, kanelista ja tietenkin tuoreista mustikoista valmistettu mukikakku on mehukas ja herkullinen välipala tai aamiainen, joka pursuaa vastustamattomia makuja.

Tee näin:

Mukikakku
  • Sekoita kaurahiutaleet, banaani, kananmuna, kookoshiutaleet ja kaneli, kunnes taikina on tasaista. Sekoita mustikat joukkoon.
  • Voitele muki Ingmariinilla ja kaada kakkutaikina joukkoon.
  • Kypsennä mikroaaltouunissa 1½-2 minuuttia keskilämmöllä.
  • Tarjoile lämmin mustikkakakku kuohkean rahkan kanssa.
Valmis!

Mukikakku Q&A

Koska mukikakut ovat uskomattoman nopeita ja helppoja valmistaa, ne sopivat erinomaisesti nopeiksi välipaloiksi tai aamiaispaloiksi kiireisinä päivinä. Jos haluat lisätietoja herkullisesta herkusta, lue vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin alta.

Mikä on mukikakku?
Mukikakku on nimensä mukaisesti pieni, yhden annoksen kakku, joka valmistetaan mukissa. Ulkonäöltään ne muistuttavat muffinsseja, ja ne voidaan valmistaa vain muutamassa minuutissa, koska ne valmistetaan mikroaaltouunissa. Nämä nopeat ja helpot kakut voidaan maustaa lukemattomilla eri tavoilla. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi suklaa, vanilja, red velvet, kahvi, maapähkinävoi ja sitrushedelmät. Kakkuihin voi lisätä myös tuoreita marjoja, minkä vuoksi mukikakut ovat monien suosikkeja. Mukavan ja kostean rakenteen varmistamiseksi niihin käytetään usein kananmunia ja banaaneja.
Miten tehdä mukikakku?
Mukikakku on hauska ja helppo tapa valmistaa yhden annoksen kakku. Valmista taikina sekoittamalla kaurahiutaleet, banaanimurska, vatkattu kananmuna, kookosrouhe ja kaneli, kunnes seos on tasaista, ja lisää sitten mustikat varovasti joukkoon. Kaada taikina haluamaasi mukiin sen jälkeen, kun olet rasvannut sen. Kypsennä mukikakkua mikroaaltouunissa muutama minuutti ja nauti se lämpimänä raikkaan ja kermaisen rahkan kera.
Kuinka kauan mukikakkua tulee kypsentää mikroaaltouunissa?
Mukikakkujen kypsyminen mikroaaltouunissa kestää noin 1½-2 minuuttia. Paras tapa tarkistaa, onko se kypsynyt kunnolla, on pistää hammastikku sen keskelle. Jos hammastikkuun jää märkää taikinaa tai irrottaessasi siinä on tahmaisia muruja, mukikakku ei ole vielä valmis. Kypsennä se loppuun lyhyissä 10 sekunnin jaksoissa, jotta se ei kuivu.
Voiko mukikakun pakastaa?
Mukikakkujen pakastaminen on mahdollista. On tärkeää antaa kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin se siirretään pakastimeen. Muuten muki voi halkeilla. Kun olet antanut kakun jäähtyä, kääri se kelmuun ja laita pakastimeen. Sen pitäisi säilyä pakastimessa jopa 2 kuukautta. Anna sen sulaa jääkaapissa yön yli ja lämmitä se uudelleen 15-20 sekunnin ajan mikroaaltouunissa. Kakku voi olla vähemmän kostea sulatettuna ja uudelleen lämmitettynä, joten suosittelemme valmistamaan mukikakun silloin, kun todella aiot sitä herkutella, eikä etukäteen.

Ainekset

Mukikakku
Kaurahiutale
1 dl
Banaani soseutettuna
½
Kananmuna
1
Kookoslastuja
1 rkl
Kanelia
1 tl
Mustikkat
½ dl
½ rkl
½ dl

Kostea kanelinen ja mustikkainen mukikakku

Mustikkainen mukikakku on loistava herkku, jota voi valmistaa nopeasti: saat valmista jopa alle 5 minuutissa. Tarjoile se ystävän tai perheenjäsenen suosikkimukissa ja varmista hymyn heidän kasvoilleen.

Vaikka mukikakku on nopea ja helppo valmistaa, se on herkullisen täyteläinen. Kananmuna ja banaani tekevät siitä niin pehmeän ja makean. Lisäksi ne takaavat kostean rakenteen kakulle. Makea ja maanläheinen kaneli antaa tälle kirpeälle marjaiselle välipalalle ihanan lämpimän vivahteen, joka tekee sen kakun makeasta makuprofiilista monitahoisemman.

Viimeistele miedolla rahkalla

Lämmin, makea mukikakku on rakenteeltaan hieman tiivis. Sen tarjoilu ilmavan, jääkylmän rahkan kanssa muodostaa herkullisen kontrastin. Jogurtin raikas ja mieto maku muistuttaa smetanaa ja siksi se sopiikin erinomaisesti piristämään makeaa ja täyteläistä mustikkakakkua ja tuomaan siihen vain ripaus happamuutta.

Helppo muffinin kokoinen mukikakku välipalaksi tai aamiaiseksi

Mukikakun kaltainen yhden annoksen kakku sopii täydellisesti makeanhimon tyydyttämiseen ilman, että tarvitsee leipoa kokonaista kakkua. Pienen kokonsa ansiosta mukikakku sopii erinomaisesti välipalaksi, mutta se on myös tarpeeksi runsas, jotta se sopii nopeaksi, makeaksi aamiaiseksi - tai milloin vain välipalaksi, kun haluat jotain maukasta ja helppoa.

Etsitkö lisää tämänkaltaisia maukkaita ja herkullisia välipaloja? Tutustu myös resepteihimme kaurapaistoksen, banaanimuffinssien ja pekoni-munamuffinssien valmistukseen.

Mustikoita, kaurahiutaleita ja kookospähkinää

Mustikkaisissa mukikakussamme on paljon ihania makuja ja koostumuksia. Kookoshiutaleet tuovat kakkuun ihanaa makeutta, pähkinäisiä sävyjä sekä mukavaa pureskeltavaa rakennetta.

Samoin kaurahiutaleet antavat tälle kostealle kakulle hieman rapeutta. Ne tuovat myös hieman maanläheisiä sävyjä makean mustikkakakun makuprofiiliin. Värikkäät mustikat itsessään tuovat makeutta sekä raikkautta, jotka piristävät runsasta ja hieman tiivistä kakkua.

Tee mukikakku omalla tavallasi

Mukikakkureseptimme kokeileminen on uskomattoman helppoa. Voit esimerkiksi lisätä rapeutta käyttämällä hienonnettuja manteleita, saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä tai antaa sille enemmän lämmittäviä makuja käyttämällä kanelin lisäksi hieman kardemummaa ja muskottipähkinää.

Jos haluat lisätä makua, sitruunan maku sopii mainiosti yhteen makeiden mustikoiden kanssa. Kokeile käyttää hieman vastapuristettua sitruunamehua ja/tai sitruunankuorta tuomaan mukikakkuusi raikkaan, mausteisen makua.

Toinen vaihtoehto on lisätä mukikakkuihin vielä enemmän tuoreita marjoja. Makean kirpeät mustikat sopivat hyvin yhteen muiden marjojen, kuten vadelmien, karpaloiden, karviaisten sekä makeiden mansikoiden kanssa. Kokeile eri marjoja sen mukaan, mitä marjoja sinulla on käsilläsi, ja löydä oma suosikkimakuyhdistelmäsi. Varmista vain, että marjoja ei lisätä liikaa, jotta kakusta ei tule vetinen.

Vinkkejä

Kun valmistat tätä mukikakkua, on tärkeää valita mikroaaltouunille sopiva muki. Jätä isoäitisi koristeellinen posliini hyllyynsä ja valitse sellainen, joka kestää mikroaaltouunin. Mukikakkuja voi tietysti hätätapauksessa valmistaa myös mikroaaltouuninkestävissä laseissa, purkeissa ja keraamisissa vuoissa.

Toiseksi, kannattaa valita hieman iso muki, jotta se ei täyty liikaa, sillä mukikakku voi valua yli, kun se nousee mikroaaltouunissa. Tämä voi aiheuttaa helposti hieman sotkua. Täytä muki siis vain puoliväliin!