&format=jpg)
Kaurapaistos

Tee näin:
Kaurapaistos
Kaurapaistos Q&A
On olemassa kaksi pääsyyllistä siihen, että kaurapaistos on kosteaa. Ensimmäinen on liian suuri määrä nestettä, joten muista kiinnittää erityistä huomiota mittaamiseen ja pysyä mahdollisimman lähellä reseptiä. Toinen yleinen virhe on se, että kaurapaistokset poistetaan uunista liian pian. Tässä reseptissä suosittelemme 15 minuutin paistoa 175 °C:ssa tai 90 sekuntia mikroaaltouunissa, jotta annokset olisivat joka kerta täydellisen kypsiä.
Kananmunaa käytetään yleensä sideaineena, ja se on yleinen ainesosa kaurapaistoksessa. On kuitenkin monia vaihtoehtoja, kuten banaani, maapähkinävoi (kuten tässä reseptissä) tai jopa chia- tai pellavansiemenet, joilla kananmuna voidaan korvata.
Tämä riippuu paljolti siitä, kuinka suuren erän olet valmistamassa ja kuinka syvä uunivuoka on, mutta yleinen nyrkkisääntö on 15-25 minuuttia. Luotettavin menetelmä on painaa sormella varovasti kaurapaistoksen pintaa. Jos se palautuu takaisin ylös, on paistos valmis otettavaksi ulos uunista.
Ilmeisin vastaus on kauran lisääminen. Tämä voi kuitenkin olla hankalaa tätä reseptiä käytettäessä, sillä saatat huomata ongelman vasta, kun otat annokset pois uunista. Ensimmäinen vinkkimme on varmistaa, että seuraat tarkasti reseptiä. Uuniin laittaminen voi myös auttaa kauraa imemään enemmän kosteutta ja siten paksuntamaan ruokaa. Jos muu ei auta, nauti kaurapaistos sellaisenaan - tällä reseptillä valmistettu kaurapaistos on nimittäin herkullinen lähes missä tahansa koostumuksessa!
Ainekset
Kaurapaistos
2 dl | |
Kaurahiutale
|
2 dl |
Maapähkinävoita
|
1 dl |
Banaani
|
1 |
Hunajaa
|
2 rkl |
Kaakaojauhetta
|
1 rkl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Sormisuolaa
|
1 tl |
Jäisiä mustikkaa
|
1 dl |
Tarjoiluun
2 dl | |
Tuoreita marjat
|
Kaurapaistos on täydellinen aamiainen tai välipala
Kukapa ei rakastaisi herkullista, monipuolista aamiaista, joka on valmis tarjoiltavaksi alle 30 minuutissa? Kaurahiutaleet, mustikat, banaanit, hunaja ja maapähkinävoi tuovat makeutta ja raikas jogurtti puolestaan viimeistelee makuyhdistelmän. Maku on niin hyvä, että saat reseptistä luottoreseptin, jolla valmistat herkullista kaurapaistosta mihin aikaan päivästä tahansa.
Herkullisia lisukkeita kaurapaistoksen kanssa tarjoiltavaksi
Tämä resepti on yksi monipuolisimmista, ja voit leikitellä makuyhdistelmillä sydämesi kyllyydestä. Ripaus pähkinöitä ei ole koskaan huono ajatus, ja ne tuovat kauran pehmeään pureskeltavuuteen tervetullutta rapeutta. Kaikki tuoreet hedelmät sopivat myös hyvin, ja parhaita suosituksiamme (muiden marjojen lisäksi) ovat viipaloidut tai kuutioidut persikka, mango tai päärynä. Mausteet, kuten kaneli, inkivääri tai vanilja, ovat loistava tapa lisätä makua ja pitää aamiaispöytä mielenkiintoisena.
Kauran kiehtova historia
Jo 32 000 vuotta sitten kivikautiset metsästäjä-keräilijät nauttivat kaurapuuroa. Se jauhettiin jauhoksi, ja jyvä todennäköisesti keitettiin tai leivottiin yksinkertaiseksi litteäksi leiväksi. Muutama tuhat vuotta tästä eteenpäin, niin roomalaiset pitivät kauraa haitallisena rikkaruohona, jota oli hyvä käyttää vain hevosten rehuna. Antiikin Kreikka suhtautui kuitenkin kyseiseen viljaan hieman suvaitsevaisemmin, mutta käytti sitä siltikin vain lääkinnällisiin tarkoituksiin, sillä Hippokrates piti kauraa hyödyllisenä lääkkeenä ihosairauksiin. Vasta vuonna 2500 eKr. kaura kesytettiin, ja se saavutti vähitellen suosiota ja vakiinnutti lopulta asemansa nykyäänkin tunnettuna ruokalajien raaka-aineena.
Säilytä kaurapaistoksen tähteet näin
Kauho kaurapaistoksen ylijäämät ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä ne jääkaapin kylmimmässä osassa - näin ne säilyvät jopa viisi päivää. Jos olet tehnyt yksittäisiä annoksia, kääri jokainen annos tiiviisti folioon tai muovikelmuun. Suosittelemme annosten lämmittämistä uunissa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi (peitä astia foliolla ja laita 175 °C:n uuniin, kunnes se on lämmennyt). Mikroaaltouuni toimii myös (jätä tällöin folio pois!), mutta tähteet voivat kuumentua epätasaisesti, joten tarkista lämpötila ennen tarjoilua.