Merimiespata

Merimiespata

Runsas ja helppo merimiespata! Ihana all-in-one pata muistuttaa klassista merimiespihviä.
https://www.arla.fi/reseptit/merimiespata/

Tee näin:

  • Leikkaa liha 3x3 cm paloiksi. Mausta suolalla ja ruskista voissa pannulla. Laita liha pataan, lisää liemi, olut ja timjami. Hauduta kannen alla noin 1 tunti. Kuori sipuli, porkkanat ja perunat. Leikkaa ne ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pataan, lisää kerma ja keitä vielä 15 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään vettä ja sekoita se muhennokseen. Keitä 2 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Valmis!

Ainekset

Naudan etuselkää
1 kg
Suolaa
1 tl
Lihafondia
5 dl
Tummaa olutta
5 dl
Timjamia
1 rkl
Sipuleita
4
Porkkanoita
400 g
Perunoita
1 kg
2 dl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Hienonnettua tuoretta tuoretta lehtipersiljaa
2 dl
Lisää herkullisia ideoita