Maukkaat vaahtokastikkeet

Maukkaat vaahtokastikkeet

Hapatetusta kermasta syntyvät helposti maukkaat vaahtokastikkeet. Chilivaahto fajitaksille, pesto- ja vuohenjuustovaahto keittoihin, salaatteihin ja leivälle.
https://www.arla.fi/reseptit/maukkaat-vaahtokastikkeet/

Tee näin:

TEX MEX-VAAHTO
  • Hienonna korianteri ja chilit siemenineen. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Purista joukkoon limen mehu samalla vatkaten. Lisää joukkoon suola, savupaprika, chilit ja korianteri. Sekoita ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi maustumaan. Tarjoile vaahto pian, ettei sen kuohkeus katoa.
PESTOVAAHTO
  • Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon pesto ja murskatut valkosipulinkynnet. Ripottele päälle persiljaa. Laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi. Tarjoa vaahto pian, ettei sen kuohkeus katoa.
VUOHENJUUSTOVAAHTO
  • Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Murustele pehmeä vuohenjuusto omaan kulhoon ja vatkaa kermavaahto pikkuhiljaa pehmeän vuohenjuuston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna ruohosipulia reilun desilitran verran. Sekoita suurin osa ruohosipulista vaahdon joukkoon ja viimeistele vaahto ripottelemalla päälle loput ruohosipulit. Laita vaahto jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi. Tämä kiinteä vaahto säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmis!

Ainekset

Tex mex-vaahto 15 minuuttia
Ruukku korianteri
½
Punainen chili
1
Keltainen chili
1
2 dl
Limetin mehu
½
Savupaprikajauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Pestovaahto 10 minuuttia
2 dl
Pestoa
3 rkl
Valkosipulinkynsiä
2
Tuoretta persiljaa
Vuohenjuustovaahto 10 minuuttia
2 dl
Pehmeää vuohenjuustoa
100 g
Ruukku ruohosipuli
1
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita